Kuinka pitkälle olisit valmis menemään, jotta saisit toisen mahdollisuuden?
Kaupallinen yhteistyö Turun Kaupunginteatterin kanssa
Näyttämöllä tieteisfantasioita on harvoin ja Solaris on sen lisäksi matka ihmisen sieluun, sellaisena kuin me ihmiset olemme. Yksinäisyyden, kommunikoinnin vaikeuden ja tuntemattomuuden pelon teemat puhuvat Solariksessa. Solaris on planeetta, joka oppii puhumaan vierailijoilleen askel askeleelta. Ensin se lähettää esinelahjoja ja lopulta ihmismuotoisia lähettiläitä. Ja saa kysymään mielessämme: kuinka pitkälle olisit itse valmis menemään, jos saisit toisen mahdollisuuden?
Solaris; Turun Kaupunginteatteri; Sara Paasikoski; Markus Ilkka Uolevi
Mitä todellisemmaksi ihmismuotoiset lähettiläät Solariksessa tulevat, sitä suurempi on ihmisten kriisi. Sara Paasikosken erinomainen tulkinta psykologi Krisistä näyttää emotionaalisesti rikkinäisen ihmisen sielun ja paljastaa, mihin ihminen on valmis sielunsa haavoja korjatakseen. Häntä ajaa yhtä aikaa ammatillinen kurinalaisuus ja intohimo. Kun eristäytyy, pakenee yksinäisyyttä ja yksinäisyyteen pääsee pakoon todellisuutta.
Turun Kaupunginteatteri Sara Paasikoski
Ohjaaja Ona Korpiranta lavastus- valo- ja äänisuunnitelutiimien kanssa ovat tuoneet inhimillisen mittakaavan avaruuden äärettömyyteen ja steriileihin avaruusaseman sisätiloihin. Ihmisten muistot ja yksi henkilöhahmo esiintyvät videon kautta. Tämä eritoten miellytti vaativaa teinikatsojaa, jolle koko esitys kokonaisuutena on erittäin mieleen.
Solaris; Turun Kaupunginteatteri, Kimmo Rasila; Sara Paasikoski
Jos tunteva planeetta olisi olemassa, sitä olisi käsittämättömän vaikea selittää. Kuinka pukea sanoiksi niin laaja, muinainen ja vieras tietoisuus?
Rooleissa tutkijoina ja heille ilmestyvinä vieraina nähdään Markus Ilkka Uolevi, Sara Paasikoski, Kirsi Tarvainen, Matti Leino, Kimmo Rasila sekä lapsiroolissa vuorottelevat Aili Kumara ja Anna Räikkönen. Lavastuksen on suunnitellut Riku Suvitie, puvut Tuomas Lampinen, videoprojisoinnit Sanna Malkavaara, valot Jari Sipilä, äänimaiseman Jari Tengström ja naamioinnin Petriina Suomela.
Solaris-näytelmä on vuodelta 2019 ja sen on kirjoittanut David Greig (suom. Aleksi Milonoff). Teksti pohjautuu Stanislaw Lemin romaaniin vuodelta 1961 sekä Andrei Tarkovskin elokuvaan vuodelta 1972.
Liput Solarista katsomaan voi hankkia tästä ja kommenteissa voit osallistua lippuarvontaan! Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle kaksi lippua näytökseen! Kerro meille kommenteissa kenet sinä ottaisit mukaan katsomoon, ja olet mukana!! Osallistumisaikaa on 5.10.2023 saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Olisipa ihana yllättää ystävä ja samalla myös huippunaapuri.
Kumppanini
Oman teinini