Vähän aikaa sitten julkaisimme Huonossa Äidissä avautumisen jossa nimimerkki Pihlaja kirjoitti kirjeen miehensä ex-vaimolle. Kirje herätti kiivastakin keskustelua sekä kommenteissa että facessa, ja saimme myös Avaudu tästä -lomakkeen kautta muutamia vastineita Pihlajan kirjeeseen. Tässä yksi vastauskirjeistä, nimimerkiltä Iso paha ex-vaimo:

”Et sinä pilannut elämääni, kuten sanoit. Exäni pilasi. Hän on kertonut sinulle oman versionsa, mutta sinä et tiedä siitä kaikkea. Et ollut syy etkä ollut seuraus. Siinä välissä tapahtui yhden elämän verran asioita, joita et koskaan kuule. Miehesi ei niistä puhu eikä minulla ole mitään tarvetta niitä sinulle kertoa.

Sinun ei tarvitse ahdistua siitä, että minä ahdistuisin sinusta. Et halua kuulla tätä minulta, mutta haluan myös uskoa, että nyt sinulle avautuu tuhatkertaisesti paremmat mahdollisuudet onnelliseen elämään minun exäni kanssa. Toivon tätä myös exälleni, onnellista elämää sinun kanssasi. Minusta huolimatta. Surutyö oli pitkä ja kipeä, mutta se ei johtunut sinun nykyisestä miehestäsi. Kaikki, mikä on riipinyt mieltäni avioliitossani on takanapäin, mutta meillä on edelleen yhteiset lapset.

Repäisty paperisydän

Kuva Kelly Sikkema. Ylin kuva Chad Peltola.

Mahdollinen seuraava puoliso ei ole tietenkään täydellinen hänkään, mutta toivottavasti hyvin paljon lähempänä sitä mitä haluan. Sinä et rikkonut minun unelmistani yhtäkään, sen teki sinun nykyinen miehesi. Lienee terveellistä meille kaikille pohtia oliko ydinperhe minullekaan mikään itseisarvo vai laitoinko aina lapseni itseni edelle?

Minä olen kiitollinen, että exäni löysi uuden paremman puolison rinnalleen. Ero on kasvattanut myös minua paljon ja olen oppinut, että pärjään yksinkin enkä tarvitse siihen perässä vedettävää ex-miestäni. Itseasiassa en tarvitse siihen ketään, että osaan puhua ja ratkaista konflikteja. Olen kiitollinen siitä, että sinä huolehdit nyt hänen henkisestä kasvustaan eikä hänen tarvitse tehdä sitä vieläkään itse. Olen kiitollinen, että lasteni isä ottaa vastuuta lapsistamme ja saan vihdoin omaa aikaa. Minä kuitenkin rakastan heitä kuin omiani ja he ovat minun lapsiani silloinkin, kun ovat luonanne.

Valitettavasti minä joudun olemaan se ensimmäinen, jolla on ne biologiset yhteiset lapset. On kuitenkin pakko tulla toimeen ja koittaa ajatella lasten parasta. Se tie vasta kivinen onkin. Minä en ole uhri, mutta meidän lapsemme joutuvat elämään kahta kotia ja heidän elämä meni uusiksi. Meillä saattaa olla eri näkökulma asioihin. Minä puhun aina lasteni puolesta, en itseni. Olen äiti. Ikuisesti.

Piharuusu rautalanka-aidalla

Elämä jatkuu ja muuttuu. Polkumme kulkevat rinnakain, vaikka välissä olisikin piikikäs pensasaita. Toivon sinulle pelkkää hyvää, uusia tuulia ja vahvoja siipiä niitä varten. En odota sinulta minun hyväksymistä elämääsi, en rakkautta lapsiani kohtaan enkä ystävyyttä. Tarinaamme ei ehkä mahdu iloisia kaikkien yhteisiä perhejuhlia tai mukavia rupatteluvälejä, mutta syy ei ole meidän. Pärjäämme kyllä, olemmehan aikuisia. Eniten tahtoisin, että voisit katsoa eteenpäin ja unohtaa miehesi menneisyyden ja minut. Hyväksyisit minun lapseni sellaisenaan kuin he ovat ja yrittäisit edes vähän tykätä heistä, vaikka he ovatkin väärin kasvatettuja heidän äitinsä toimesta. On hyvä, että asiat menivät näin, enkä siksi ole enää vihainen.”

Nimim. Iso paha ex-vaimo

Vaikka aihe onkin keskustelua herättävä, niin muistetaan pitää keskustelu asiallisena ja kunnioittaa myös toisin ajattelevien mielipiteitä. 

Tämä kirjoitus on lähtetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset. 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia