”Ihmiset eroaa. Se on tietenkin surullista. Joskus ero tulee yllätyksenä ja joskus pitkään pohdittuna. Asia mitä minä en ymmärrä on eron jälkeinen vihottelu. Kuinka kauan se jatkuu? Hautaan asti?

Tuttavapiirissäni on monia eronneita, omasta erostakin on yli 10 vuotta. Itsellänikin alku oli hankalaa, mutta varsinkin viime vuodet ovat olleet jo hyvinkin seesteisiä. Olen tosi ylpeä, että lapsemme voivat nähdä meidän naureskelevan ja juttelevan rennosti toisillemme. Itse asiassa poika totesikin, että mahtavaa, että te ette enää riitele iskän kanssa, kun näette. Sanoin pojalle, että kuule ihan tietoinen juttu. Tämä on sitä mitä iskä ja minä molemmat halutaan ja ollaan tehty töitä ja kompromisseja sen eteen.

Kaksi nuolta liikennemerkissä

Mutta toisin on monella muulla. Erosta voi olla paljon enemmän kuin meidän kymmenen vuotta ja silti joka kerta kun nähdään ilkeillään, huomautellaan, nälvitään, jaellaan kitkeriä kommentteja, arvostellaan jne. Eikä kyse todellakaan ole siitä, että tätä tekee jätetty osapuoli. Ihan samalla tavalla ”jättäjä” voi näköjään jäädä rypemään. Harmittaako se, jos ex-puoliso jatkaa elämää ja hänellä meneekin eron jälkeen elämässä hyvin??

En kertakaikkiaan voi ymmärtää miten aikuiset ihmiset eivät voi päästää vihasta irti. Tai toisaalta, en voi ymmärtää miksi aikuiset ihmiset eivät voi keskustella ja hoitaa asioita sivistyneesti. Joillekin tuntuu olevan helpompi elää, kun on aina joku jota syytellä.

Tokihan se on niin, että varsinkin alkuun avioeron jälkeinen elämä on yhtä epämukavuuselämää, kun ei voikaan hallita esim lapsiin liittyviä asioita. Mutta voisko se olla mahdollista, että se eksän tapa toimia on ihan ok, vaikka onkin erilainen? Onko kaikkia asioita pakko hallita? Ollaan ihmiset armollista itsellemme ja toisillemme.”

Nimim. Eronnut mutta onnellinen

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia