Tiedäthän ne jutut eksästä, eksän nyksästä, eksän nyksän eksästä ja nyksän eksän nyksästä?

Mahdotonta porukkaa kaikki tyynni!

Sietämättömiä ihmisiä. Kakaramaista käytöstä. Vallankäyttöä, toisten asioihin puuttumista. Lapsien käyttämistä välikappaleena. Mustamaalaamista. Vieraannuttamista. Riitoja huoltajuudesta, rahasta, elämäntyylistä, juhlista…

Pelkkää painajaista eikös niin!!

No ei aina. On olemassa ihmisiä, jotka saavat eronsa hoidettua suunnilleen siististi. Tai ainakin he saavat paketin kohtalaisesti kasaan myöhemmin.

On eksiä, nyksiä, nyksän eksiä, ja keitä kaikkia siinä litaniassa nyt onkaan, jotka pystyvät, osaavat ja ennen kaikkea haluavat hoitaa asiansa mahdollisimman aikuismaisesti ja mukavasti.

Sellainen eksä on osunut tälle eronneelle, joka haluaa kesäisissä tunnelmissa välittää eksälleen nämä yllättävät terveiset:

”Olen tässä sivussa seurannut monenkin tuttavan elämää eron jälkeen.

Monilla näyttää tulevan riitaa ihan kaikesta. Lasten vaatteista, elatuksesta, tapaamisesta.

Monella ei todellakaan mitkään pienet lapset, vaan oikeastaan lähes aikuiset. Mutta sättiminen ei lopu. Aina toinen tekee väärin, huonosti ja vastoin toisen toiveita.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että oma eksäni on oikeastaan todella mukava tapaus.


Ylin kuva Charles.

Kyllä mekin olemme riidelleet, mutta olemme myös tulleet toisiamme puolitiehen vastaan, jopa pyytäneet anteeksi. Kummallakin meillä on uudet puolisot. Tässäkin olemme toimineet sillanrakentajana.

Olemme kumpikin kannustaneet lapsia hoitamaan erimielisyydet siellä missä ne ovat syntyneet ja nimenomaan niiden ihmisten kanssa. Muutamia äänekkäitä puheluita ehkä soiteltu mutta asiat on aina selvitelty. Tunteita on ollut monenlaisia ja niitäkin on käsitetty.

Liekö aurinko sekoittanut pääni, mutta olen tosi tyytyväinen. Eksä oot kunnon tyyppi!”

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia