Onko muilla käynyt niin kuin minulla, että kun olet antanut rehellistä palautetta aikuisille ihmisille, niin he tulevat suunnilleen lankoja pitkin, kun suuttuvat niin kovin? Kyseessä on siis ollut esimerkiksi tilanne, missä olet joutunut arvostelun kohteeksi ja kun mainitset tästä toiselle, hän on ihan hermona ja ei yhtään ymmärrä tehneensä mitään väärin.

Anteeksipyyntö tulee päivien viiveellä ja sinua syytetään helposti suuttuvaksi, vaikka eiköhän jokaisella ole oikeus pitää puoliaan ja sanoa, jos jokin loukkaa. Onko se sitten parempi vain puhua selän takana kuinka toisen sanomiset ovat satuttaneet, jos saa kauheat konfliktit aikaan sillä että sanoo toiselle loukkaantuneensa jostain.

Kuva Priscilla du Preez.

En jotenkin ymmärrä sitä, että jos sanoo toiselle loukkaantuneensa niin toinen suuttuu… Itse olisin kauhuissaan, jos olisin jotakin loukannut jollain tavalla, koska en koskaan haluaisi mitään konflikteja tieten tahtoen aiheuttaa. Onko muilla käynyt samalla tavalla? Vai onko vain niin, että nämä suuttuneet ihmiset voivat itse jotenkin huonosti, kun puolustautuvat niin kärkkäästi, eivätkä voi nähdä omassa toiminnassaan mitään väärää?

Nimim. Hämmentynyt

Artikkelikuva Siavash Ghanbari.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Kerron toiselle loukkaantuneeni ja hän suuttuu?!”

 • Mielenrauhaa sanoo:

  On suututtu ja sanottu että olenkin ’tuommoinen’ ja että tästä lähtien minun kanssani ei voi kyllä olla niin kuin tähän asti on oltu. En ymmärrä mitä tuommoinen tarkoittaa mutta ilmeisesti sitä että kun uskalsin vaatia kunniottavaa kohtelua niin se on väärin ja että minun olisi vain pitänyt tyytyä osaani ja ottaa kiltisti vastaan loukkaavat sanat ja ilmeet.
  Ja suuttumalla mielensä pahoittaneelle henkilö yrittää säilyttää kasvonsa, ’minäkö muka olen loukannut tuota, kaikkea sitä joutuu kestämään…..’

 • Minussako se vika onkin? sanoo:

  Itselle kävi niin että näin apria kaveria aurinkoisella terassilla. Toisen piti päästä käsittelemään viiden vuoden aikaisia lukion tapahtumia kun ei vieläkään ole päässyt yli kiusaamisesta (on käynyt terapeutillakin asti). Myötätuntoisesti kuuntelin ja positiivisesti kommentoin asioihin sekä yritin muistella että mitähän silloin kävi kun elämässä itsellä paljon tapahtunut ja muistot jo haalistuneet lukioajoista.

  Viikkoa myöhemmin hän soittaa minulle raivoissaan siitä millainen ilme minulla oli. Ja miten kehtasinkin pitää naamallani pienen hymyn (huom. istuin aurinkoon päin ilman laseja, kun siristän suupielet nousevat).

  Tästä alkoi järkyttävä ristikuulustelu lukion ajoista josta on se viisi vuota. Mitä minä ajattelin missäkin tilanteessa, mitä minä tein yksityiskohtaisesti niiden ihmisten kanssa jotka häntä kiusasivat. Minun seurassani he eivät puhuneet pahaa hänestä ja hänen kiusaaminen alkoi vasta minun lähdettyä siitä porukasta. Meistäkin tuli kunnolla kaverit vasta lukion lopussa. Hän myös uhkaili kaveruuden poikki pistämisellä tämän takia että olin ollut hänen kiusaajien kanssa samassa kaveriporukassa.

  Ymmärrän jos hän olisi ystävällisesti kysäissyt mutta kun se tuli raivokkaasti ja sitten päälle paha ristikuulustelu.
  Tuntuu myös että muutenkin ihmiset tulkitsevat ilmeitäni väärin, saam säännöllisesti kommentteja et miks tommonen ilme??? Välillä vaan tuntuu että minussa se vika on kun en osaa kasvojani laittamaan oikeanlaiseen ilmeeseen.

  • Irma sanoo:

   No kuulostaa kyllä erikoiselta tuo ristikuulustelu ym. En usko että nyt on vikaa sinussa vaan kaverissasi joka ei selvästikään ole päässyt yli kiusaamisista. Tottahan se on että ilmeistä voi jtn päätellä mutta vaikea se on ihan ilmeetönkään olla.