”Lukeeko teillä koskaan isi lapsille iltasatua? Laittaako hän lapsia nukkumaan tarinoiden kera? Kun olin pieni, muistan aina ne parhaimmat iltahetket, kun isäni luki minulle tarinoita iltaisin raskaan työpäivän jälkeen. Välillä isä nukahti kesken sadun, mutta silti aina luki loppuun, vaikka takana oli 12h työpäivä, AINA hän luki tarinan loppuun, niin kauan, että itse nukahdin, turvallisesti tarinaa ajatellen.

Nyt kaikkien kymmenien vuosien jälkeen, kun luulin löytäväni sielunkumppanini, lasten jälkeen, mies viettää aikaa perheen kanssa vain kun käsketään, parempi on kännykkä ja kun kukaan ei pyydä mitään. Ja ei, en ole kotiäiti, työssäkäyvä äiti, joka käyttää kaiken vapaa ajan siivoamiseen, pyykkeihin ja lapsien kanssa ajan viettoon. Sitten tänään ymmärsin kun taas sadas ilta laitoin lapsia nukkumaan ja luin tarinaa, ja ”isi” oli omassa maailmassa, että ihan on hänen oma häviönsä!

Sinä isä joka luet tämän, ole läsnä lapsille, yhtenä päivänä olet lapsiesi tärkein henkilö. Kännykkä ei tuo sinulle onnea tänään tai huomenna tai kun olet 60 v ja vieläkin tuijotat ruutua odottaen jotain maagista tapahtuvan, ehkä lapsenlapsesi jo syntyi ja hän tarvisi isovanhemman joka tutustuttaa hänet ihan uuteen maailmaan.”

Nimim. Isi, niin tärkeä henkilö lapselle!

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Kuva Picsea.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “”Isi, niin tärkeä henkilö lapselle!””

 • IlmanIsää sanoo:

  Kaikilla lapsilla ei ole EDES sitä isää jakamassa arkea!

 • Abc sanoo:

  Myös äiti ole läsnä ei aina vain Isä Isä Isä, tämä sivu tuntuu olevan vain Isien halventamista varten tehty.

  • Nimetön sanoo:

   Hyvä kun osui. Nyt voit sitten isänä alkaa opetella olemaan lapsellesi läsnä. Vain tämä hetki ja tuleva on mihin voi vaikuttaa.
   Äidit on aina läsnä.

   • mm sanoo:

    Miten paljon olet antanut isälle tilaa olla isä, omanlaisellaan itse haluamallaan tavalla? Oletko sellainen nalkuttava despoottiäiti, joka vaatii, että lapsen elämä menee juuri niin kuin sinä haluat ja isä saisi ”auttaa” vain kun se sinulle sopii ja niin kuin sinulle sopii?

    Anna isän olla isä lapsille. Anna isän isyydelle tilaa ja lakkaa omimasta kaikki hommat itsellesi.

    • Aina syytetään äitiä sanoo:

     Taisi osua. Kuinka monta vuotta pitää odottaa, että isä ”kasvaa isän rooliin”? Miten paljon sitä tilaa pitäisi oikein antaa ja antaa hoitaa omalla tavallaan? Meillä kun lapsen isä meinasi että voi hyvin lähteä esim kauppaan kun vauva nukkuu, koska eihän se haittaa vaikka vauva on yksin kotona, kun ei vauva pääse pinnasängystä mihinkään. Entäs kauhuelokuvien katsominen pienen taaperon läsnäollessa? Tai kännykän tuijottaminen kun lapsi leikkii kaukosäätimen paristoilla ja laittaa ne suuhun?

     • Äippä sanoo:

      Voi kauhea, onko tuo edes totta mitä kerrot?

    • Oikein sanoo:

     Just näin. Hyvin sanottu.