Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen ollut monta vuotta naimisissa mieheni kanssa ja meillä on kaksi yhteistä lasta. Koko suhde on ollut vaikea alusta asti. Puhuminen on ollut vaikeaa koko ajan, eikä hän ole koskaan viettänyt paljon aikaa perheen kanssa. Surullista sanon nyt.

Viime keväänä hän kertoi ettei tunne enää samalailla kuin enne, sehän oli ihan hirveä shokki minulle, tuntui että koko elämältä lähti pohja. Ja kohta hän oli niin kuin ei mitään. No aikaa kului jonkun verran, oltiin kuitenkin yhdessä ja ”sovittiin” asiat jollain tavalla mutta ei koskaan kunnolla.

Sitten oltiin yksi viikonloppu appiukon kämpällä ja aloin ottaan sen kanssa kuppia ja siinä ilta meni ihan mukavasti. Sen jälkeen aloin miettimään sitä ihmistä erilailla eikä hän lähtenyt millään mielestäni, Se tuntui jotenkin oudolta ja jännältä. Aattelin ettei näin voi mulle käydä että ihastun omaan appiukkoon ja toivoinkin että tämä olisi vain hetkellinen tunne joka menee kohta ohi.

Meni taas viikkoja ja menin sitten yksin sinne juomaan. Kerroin sille appiukolle että minulla on tunteita sitä kohtaan. Eipä hän sitten kieltänytkään asiaa millään lailla. Ilta meni ja yönkin toisiamme kosketeltaessa.

Kerroin sitten miehelleni siitä niin se arvasi että näin oli käynyt. Ei hän minulle suuttunut millään lailla jota suuresti ihmettelen vielä tänäkin päivänä. Hän antoi anteeksi mutta itse en pystynyt unohtamaan koko ihmisestä ollenkaan. Halusin viettää aikaan hänen kanssaan. Salaa koitin sitä tehdä mutta eipä se onnistunut. Sanoin miehelleni monta kertaa että haluan erota mutta ei hän uskonut.

Muutaman kuukauden olen yrittänyt unohtaa sen ihmisen ja olen ollut mieheni kanssa yhdessä kaikesta huolimatta. Mutta en mä pysty sitä unohtamaan ja sitä mitä on yhdessä koettu. Mieheni kertoi siitä paljon huonoja kokemuksia nuoruuden ajoilta mutta nekään asiat eivät ole poistaneet sitä ihmistä mielestäni. En ymmärrä itsekkään miksi ihastuin siihen mieheni isään. Enkä pysty sitä unohtamaan!”

Nimim. Huonoäiti

Artikkelikuva Niklas Hamann.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 32 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

32 vastausta artikkeliin “Ihastuin mieheni isään, mitä nyt?!”

 • Jäitä hattuun sanoo:

  Neuvoisin ottamaan kunnolla etäisyyttä kumpaankin mieheen. Mieti, miksi olet suhteessa, jossa olet selvästi onneton, ja mikä on lastesi edun mukaista. Se ei takuulla ole äiti, joka muhinoi ukin kanssa.

 • Senja sanoo:

  Menit yksin sinne juomaan. Juomaan? Eiköhän tuo kerro kaiken tarvittavan sinusta ja appiukosta. Sotke toki rauhassa elämäsi. Vain lapsesi säälittävät.

 • Tanja sanoo:

  Noh, omasta suvusta löytyy vastaava tapaus. Pikkuserkun poika meni naimisiin venäläisen emännän kanssa. Tekivät pari lastakin. Jossain vaiheessa pikkuserkku otti ja erosi ukostaan. Ja sitten erosi myös poika eukostaan. Noh eipä mitään. Pojan isä sitten korjasi pojan exän, tämän venakon pois kuleksimasta, ja on nyt aviossa hänen kanssaan. Sitä en tiedä ovatko lapsia tehneet, ja jos ovat niin miten lapsenlapset ovat asiaan reagoineet. Kaikki asuvat pienessä kylässä joten hupia tapauksesta on riittänyt.

 • Hyi sanoo:

  Laastaritunne,joka menee ohi.Koeta hyvä ihminen hakea muualta se lohtu tyhjiöösi.Lastenkin tähden.

 • Miu sanoo:

  Anteeks mitä?? Kuka käy ryypiskelemässä miehensä isän kanssa? Eikö kirjoittajalla ole yhtään ystävää, jonka kanssa viettää vapaa-aikaansa?
  Taitaa olla nyt perheen muissakin sosiaalisissa suhteissa jotain vikaa. Lapset pitäisi kuitenkin olla keskiössä tuossa iässä. Oma kämppä, ero ja töihin.

 • Nimetön sanoo:

  Monesti sitä rakastuu tai ihastuu jos oma suhde on huonossa jamassa. Kaipaa rakkautta ja läheisyyttä. Omasta kokemuksesta voin sanoa että se menee ohi ja on monesti harhaa. Sinun appiukkosi sattui olemaan sinua tarpeeksi lähellä kun elit/elät parisuhde kriisiaikaa. ”Olit juomassa appiukon luona??” Humalassa todellisuus hämärtyy.

  Entä jos appiukko haluaa näyttää pojallesi jotain, hurmaamalla sinut.