Tunnustan! Tunnen helpotusta siitä ettei tänään tarvitse raahautua paikalle. Koulun tunkkaiseen saliin, johon on ahdettu kaikki koulun tiloista löydetyt tuolit vieri viereen. Siellä sitä istuttaisiin kylki kyljessä ja tuijotettaisiin edessä istuvan takaraivoa.  Monen monta esitystä, välirallatukset ja rehtorin puhe.

Hiki valuisi kainaloista, pikkusisarukset eivät jaksaisi keskittyä ja muutama vauva huutaisi kuumuuttaan. Minäkin huutaisin, jos kehtaisin. Oman lapsen esitys jäisi kuulematta tämän huudon vuoksi, vauvan tai minun. Kaikki olisi niin nättinä saapuessaan paikalle ja salista poistuessa meikit pitkin poskia, tukka lässähtänyt ja juhlamekko liimaantunut ihoon kiinni. Lämpöhalvaus jo nurkan takana ja takarivin lapsien kitinä soisi vielä kotonakin korvissa (johtuen ehkä siitä, että he asuvat kanssani).

Lopuksi siirryttäisiin luokkaan kuuntelemaan toinen puhe, todistusten jako ja oppilaille vielä jätskit kouraan. Sitten sitä ”iloisesti” kiiteltäisiin kivoista juhlista ja toivotettaisiin hyvää kesää. Tunnustan, ei haittaa vaikka tänään jää väliin.

PS. Kyllähän minä sen tiedän ettei muinakaan vuosina olisi pakko osallistua. Mutta lapsilleni on ollut tärkeää että saavun paikalle, jotta voimme tässä hälyisessä ja tunkkaisessa salissa etsiä katseilla toisemme, hymyillä ja vilkuttaa. Ja tunnustan, onhan se ihana hetki!

Nimim. H

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 6 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

6 vastausta artikkeliin “Ihanaa, ei tarvitse mennä hikoilemaan kevätjuhliin!”

 • Maaria sanoo:

  Onpa typerästi kirjoitettu teksti. Tarkoitus oli olla kai sarkastinen. No, se onkin taitolaji. Kevätjuhla onkin lapsille tarkoitettu ja tärkeä lukuvuoden lopetus. Ei itsekkäille ja omaan napaansa tuijottaville aikuisille. Kyynisyys ja negatiivisuus on säälittävä asenne. Vaikka ollaankin poikkeusoloissa, niin sitä suuremmalla syyllä.

 • Mumma sanoo:

  Häh!? Kyllä olisin halunnu mennä esikoinen pääsi tokalta ja keskimmäinen ekalta.. Olisin kyllä mielelläni mennyt juhlaan. Harmittaa kyllä.

 • Mimmu sanoo:

  Häh? Hiki valuu ja lämpöhalvaus? Onko kirjoittaja rankasti ylipainoinen, onko joku lääkitys päällä vai miten kuulostaa olevan niin tuskaisen kuumissaan? Harvemmin touko-kesäkuun vaihteessa Suomessa järin helteistä on. Ennemmin hytistään kananlihalla juhlamekoissa, hampaat loukkua lyöden.

 • Mamma sanoo:

  Ainokaiseni päätti ala-asteen ja oli saanut stipendinkin. Kyllä minua surettaa, että lapsen viimeinen kevätjuhla ala-asteella jäi näkemättä 😢

 • Hippu sanoo:

  Esikoinen on ekaluokkalainen, ja kyllä olisin halunnut nähdä kevätjuhlan ekaa kertaa! Joulujuhlaakaan ei lapsen koulussa poikkeuksellisesti järjestetty, koska se oli koulussa koettu kovin raskaana järjestää. Kun koronakevät vielä peruutti myös kaikkien harrastusten kevätjuhlat, niin myönnän että kyllä minua hiukan surettaa. Mutta ehkä sitten ensi keväänä… 🙂

 • No yks taito sentään sanoo:

  Joillain taito valittaa tyhjästä.