Mikä iloinen sekamelska syntyykään kun pienet päiväkotilaiset esittävät oman tärkeimmän shownsa, kevätjuhlan. Kyllä siinä vanhemmilla huuli väpättää ja välillä repeää nauramaan sydämen pohjasta saakka.

Ihanan ikimuistoisia. Niitähän ne ovat, kevätkarkelot, joita hoitopaikoissa, kerhoissa sekä kouluissa näinä aikoina riittää joka lähtöön. Äitikulta kertoi oman tuoreen muistonsa.

”Päiväkodin kevätjuhlat. Meillä oli siellä teemana Eläinten Esitys. Ja olihan se mieleenpainuva toden totta! Kyllä siellä vauhtia ja vaaratilanteita riitti. Ohjelmanumeroina oli niin koiriksi pukeutuneiden lasten agility-esterata, norsujen tanssishow, karhu pallojen kanssa temppuilemassa kuin myös käärmeiden luikerteluesitys.

Äitinä istuin yleisössä ja ihailin henkilökunnan rauhallisuutta toimia siinä sirkuksessa. Tilanne olisi ollut naurettavan koominen, jos mukana toheltamassa ei olisi ollut myös oma kaksikkoni. Alkuasetteluissa meni vartin verran kun pikkuisten ryhmäläiset vaelsivat mihin sattuu, huusivat isiä ja parkuivat äitiä. Hienot asusteet riisuttiin pois useaan otteeseen ja vieruskaverin päästä napattiin korvat. Joku oli kakannut housuun ja kiidätettiin vaihtopuuhiin.

Esityksissä oli jännitystä ilmassa kun muutamalle iski ramppikuume ja heidät piti paikata ohjaajien improvisaatiolla. Olikin hauskaa nähdä aikuisen ryömivän lattialla pikkukäärmeiden joukossa. Yksi norsu sai itkupotkuraivarit kun hänen kärsänsä päälle astuttiin ja se irtosi. Yleisöstä pikkusisarus huuteli kovaäänisesti koko ajan ”ei se ole oikea norsu se on Anna!”

Karhu, jonka oli tarkoitus pyöriä suuren jumppapallon päällä, kiepsahti nurin ja loukkaantuneena päätti esityksensä siihen. Noinhan voi käydä kenelle vaan esiintyvälle taiteilijalle. Jälleen kerran ohjaajat pelastivat tilanteen ja virittivät suunnitelma been. Ei voi kuin ylistää heidän taitoaan olla tilanteen tasalla, bongata karkurit ja neuvotella nipistämisvälikohtaukset. Yhteislaulujen aikana lapsilla meni pupu pöksyyn mutta opettajien reippaalla esimerkillä ja kannustuksella saatiin muutama luikaus ilmoille.

Kissojen kiipeillessä akrobaatteina penkkien päällä eräs elukoista oli ilmeisesti herännyt väärällä tassulla, koska hoki useaan otteeseen kaulurinsa takaa ettei halua olla tänään esiintymässä. Yleisö repeili hohottamaan. Opettaja keksi hauskan selityksen lauman vanhimmasta, joka piti enemmän uuninpankolla makoilusta.

Esiintymisasut olivat hassuja viritelmiä sukista ja langanpätkistä, juoni ei ollut kovin syvällinen mutta yleisöllä oli hauskaa ja lopulta tippa silmässä kun laulettiin vanhaa kunnon Lintu-laulua. Nostan hattua, että olivat keksineet päiväkotiin noin viihdyttävän esityksen kaiken arkihulinan keskellä. Lapsille ilmassa oli varmasti suuren juhlan tuntua ja olihan esitystä harjoiteltu useampi viikko. Traditiot kunniaan!”

Jepajep, hyviä(kin) päiväkoteja löytyy!

Näin hoidat päiväkodin kevätnyyttärit tyylillä

Tämä on enempi joulujuttu, mutta kuka laskee 😉

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia