Toiset äidit ostavat hyvissä ajoin pitsimekkoja ja kauluspaitoja ja kampaavat lapsia juhla-aamuna huolella. Asenne on, että nenäliinat käsilaukkuun ja kevätjuhlaan itkemään!!

Sitten on niitä äitejä, jota juhlat eivät kiinnosta yhtään. Huonon Äidin lukija kertoi Avaudu tästä -lomakkeella, että hän ei tajua juhlahössötystä eikä itkeskelyä:

”Mä en voi sietää päiväkodin ja ala-asteen kevät/joulujuhlia. En kertakaikkiaan ymmärrä miten jotkut äidit odottavat näitä juhlia ja valmistautuvat isolla Nessupaketilla suuren kyynelvirran vuoksi. Vaikka kuinka rakastan lastani yli kaiken, hänen esiintymisensä joulujuhlassa ei saa minkäänlaista liikettä kyynelkanavissani. Tuijotan juhlasalin seinällä olevaa kelloa ja odotan koska saa lähteä kotiin. Hohhoijaa…”

Niin, ei niissä juhlissa ole mikään pakko itkeä. Ja jos totta puhutaan, niin aika monesti esitykset ovat puuduttavia. Oman lapsen esiintyminen kiinnostaa, mutta ei muiden. Eikä se Suvivirren laulaminenkaan (jos koulussa se lauletaan) kaikkia kosketa. Se on ihan ok.

Iso osa äideistä on perinteisiä itkeskelijöitä:

”Silmäkulmani alkaa kostua jo lasta juhlakuntoon sukiessa. Täysimittainen parku alkaa siinä vaiheessa, kun jumppasalin lavalta alkaa kuulua epävireinen mutta innokas kuorolaulu. Lapsi ei onneksi näe, koska häntä nolottaisi. Äitiäkin hävettää vähän, vaikka muutkin vanhemmat itkevät. Itkua koittaa naamioida allergiaksi tai haukotteluksi, ja kyyneliä hillitä. Ettei nyyhkytys vain yltyisi täysimittaiseksi vollotukseksi. En halua olla se äiti, joka parkuu niin että sali raikaa. Mutta kontrollin menettäminen on aina yhtä lähellä.”


Ylin kuva Sebastian Pichler.

Muista nämä jos olet itkeskelijä:

-Itke kaukana lapsesta, että tämä ei nolostu.

-Älä missään tapauksessa ala vollottamaan lapselle, kuinka söpö hän on, ja kuinka kiitävi aika, vierähtävät vuodet.

-Käytä vedenkestävää ripsaria tai älä meikkaa.

-Muista nenäliinat!

-Ota varoiksi mukaan huivi, jos unohdat nenäliinat (huom. sellaista materiaalia, josta saa pestyä rään ja ripsarin pois!)

-Kotimatkaa varten kannattaa varautua aurinkolasein, niin kukaan ei huomaa että olet itkenyt!

Hyvin se menee! Hanat auki vaan, sillee coolisti ja hillitysti! Tai jos ei itketä, niin sitten ei!

Tämä keskustelunavaus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi, keskustelunavaus tai kysymys alla olevalla lomakkeella!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia