Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Alpa.

Käsi ylös jos sinunkin mielestäsi kesä loppui vähän kuin seinään ja syksyyn ei oltu varauduttu, ainakaan pukeutumisen suhteen. Sitten käsi ylös, jos sinullekin kelpaisi laadukas neule syysiltaa lämmittämään. Aivan! Tämän jutun lopusta löydät sekä alekoodin kotimaisen alpakanvillatuotteita valmistavan Alpan verkkokauppaan neuleostoksille, että arvonnan, josta voit voittaa vapaavalintaisen Alpa-tuotteen! Jatka siis lukemista!

Me täällä Huonossa Äidissä ollaan sitä mieltä, että mikään ei ole mukavampaa kuin tunnelmoida pimenevää iltaa teekuppi kädessä, kunnon villaneuleeseen kääriytyneenä. Tunnelmalliset syysillat ovat toki vain pieni osa neuleiden käyttökohteista, sillä istuva ja laadukas neule sopii niin töihin kuin vapaa-ajallekin, arkeen ja juhlaan. Koska neule todellakin on jokaisen vaatekaapin must have -tuote, ja me täällä Huonossa Äidissä ollaan ehdottomasti neulefaneja, niin pistettiin testiin Alpan kaikkien aikojen myydyimmän tuotteen uudistettu versio, Drizzle-neuletakki!

Ensimmäisenä huomion herättää testattavan neuleen laatu. Neuleesta suorastaan huokuu laadukkuus ja hyvä tekeminen, neulos on napakkaa ja hyvin jämerää. Alpan korkealaatuinen neulontatyö tehdään moderneilla Stoll-neulekoneilla, pipot Suomessa ja neuleet Liettuassa, jossa Alpan tuotantolaitos on voittanut palkintoja liittyen henkilöstön hyvinvointiin ja neulealan innovaatioihin. Alpan koko tuotantoketju on täysin avoin, vuosittain julkaistavan kattavan vastuullisuusraportin voi tsekata täältä, ja täältä taas pääsee ihan itse kurkkamaan neuleen valmistusta, askel askeleelta.

Materiaalina alpakanvilla tuntuu selvästi aiemmin kokeiltuja villalaatuja jämäkämmältä. Alpakan villan kuitu on sileää, toisin kuin monien muiden villojen, ja siksi se tuntuukin käteen miellyttävän liukkaalta ja sulavalta. Alpakan villaa on sanottu kuninkaiden villaksi, koska alpakka on harvinainen ja arvostettu eläin, jonka villa oli Inkojen valtakunnassa varattu kuninkaille ja hallitsijoille. Alpakan villa on esimerkiksi lampaanvillaa huomattavasti pehmeämpää, sileämpää, lämpimämpää ja kestävämpää. Lisäksi, koska alpakanvilla ei sisällä lanoliinia, se sopii myös villa-allergikoille.

Alpakan villa on muuten myös vastuullinen villavalinta. Perussa kasvatettavat alpakat elävät useimmiten puolivilleinä, ja laumat kootaan yhteen keritsemistä varten. Kalliita alpakoita kohdellaan kunnioituksella ja alpakka on aina mulesing-vapaata. Alpakka on myös lampaita ja vuohia hellävaraisempi ympäristölleen – kamelieläimen pehmeät tassut eivät aiheuta eroosiota, eikä alpakka syö kasveja juurineen. Alpan alpakanvillan toimittaa perulaisen lankatoimittaja, joka on erikoistunut alpakan villan tuotantoon tietäen alpakan kasvatuksen parhaat ja vastuullisimmat toimintatavat.

Testattu Drizzle-neule on tietysti 100 % alpakan villaa, Alpan tuotteiden päämateriaalia. Kevyt ja hengittävä neuletakki on paitsi klassisen kaunis ja tyylikäs, myös ihanan lämmin, ja sileä sisäpinta tuntuu miellyttävältä ja ylelliseltä ihoa vasten. Napakka neulos säilyttää muotonsa myös käytössä, ja koska alpakan villa hylkii erittäin tehokkaasti likaa, on laadukkaiden alpakkaneuleiden pesutarve käytännössä olematon – yleensä pelkkä tuuletus riittää. Lisää alpakanvillasta materiaalina, sekä sen vastuullisuudesta, voi lukea täältä.

Uudenkarhea neule oli aluksi juurikin sitä, uusi ja karhea, mutta se on normaalia neulekoneella tiukaksi neulotulle pinnalle. Karheutta ei kannata pelästyä, sillä käytön myötä neulos mukautuu iholle ja neuleen pinta muuttuu pehmeäksi. Mukautumista voi myös nopeuttaa höyryttämällä neuletta, esimerkiksi vaatehöyrystimellä kuten Huonon Äidin testissä kokeiltiinkin, ja höyrystyskäsittelyn jälkeen neule mukavoitui huomattavasti.

Huomion arvoista on neuleen merkittävän pitkä käyttöikä, Alpan neule on paitsi ajattoman tyylikäs, myös äärimmäisen kestävän tuntuinen. Napakka neulos kestää varmasti vuodesta toiseen, nyppyyntymättä, sillä alpakanvillan kuidut ovat todella pitkiä, minkä kerrotaan olevan yksi tärkeimmistä syistä sille että neulos ei nyppyynny. Todellinen vastaisku kaikille yhden sesongin kertakäyttöneuleille, jotka muutaman käyttökerran jälkeen roikkuvat päällä kuin nyppyyntynyt säkki.

Alpan neuleiden pitkäikäisyydestä kertoo paljon jo sekin seikka, että Alpa myy myös aiemmin rakastettuja käytettyjä neuleita uudelleen eteenpäin, täysin huollettuina tietysti. Alpan 2nd hand -tuotteita pääset kurkkaamaan tästä.

Kelpaisiko sinullekin syksyä lämmittämään ihana alpakanvillaneule? Nyt saat Huonon Äidin ystävänä Alpan normaalihintaisista neuleista 20 € alennuksen, ilmaisella toimituksella! Käytä kassalla alekoodi HUONOÄITI ja nauti uudesta lempparineuleestasi! Koodi on voimassa 12.9.2021. asti.

Alekoodin lisäksi saadaan myös arpoa yhdelle onnekkaalle vapaavalintainen Alpa-tuote! Kurkkaa Alpan valikoima ja kerro kommenteissa minkä tuotteen sinä valitsisit voiton osuessa kohdalle, ja olet mukana! Kaikkien Huonon Äidin kanavissa arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi vapaavalintainen tuote Alpan verkkokaupan valikoimasta. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Hanna D. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille! Arvontaan osallistuneet kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia