Ah ihanaa kun kesä on ohi. Ei enää pakkosäntäämistä rannalle tai puistoon heti kun aurinko pilkahtaa. Ei enää suorituslistaa siitä, mitä pitää keretä: huvipuisto, grillibileet, naku-uinti… Nyt saa levätä! Vai saako?

Ehei kuule! Nyt ilmoittaudut espanjan intensiivialkeisiin ja huovutetaan pipo plus pannumyssy -aamupäivään ja kundaliinijoogaviikonloppuun ja taidehistoria tutuksi -kiertokävelylle sekä kokataan kolmen päivän jämistä -kurssille!

Sitten muistat vaihtaa syysverhot ja pestä kaappien ovien sisäpuolet ja askarrella syksyinen kranssi toivottamaan sadonkorjuuillallisten vieraat tervetulleiksi. Etkä sitten osta Stockan herkusta niitä ruokia vaan teet itse. Niistä kasviksista mitkä keräät omasta maasta.

Menepä muuten metsään niinkuin olisit jo! Siellä mätänee taas tuhansia miljardeja kiloja marjoja mättähille ja kaikki sienet vielä päälle! Italialaisetkin maksavat niistä sienistä vaikka mitä, mutta sinulla on varaa jättää ne sinne. Ai on töitä ja lapsia ja kaikkea? Mietipä nyt: ne mätänevät sinne koska sinä olet laiska!

Ja jos olisit kunnon äiti, keittäisit niistä puolukoista puolukkamehua koko talveksi ja lapsesi pysyisivät terveinä, mutta ethän sinä veltto ihminen jaksa ja se on oma syy sitten kun niillä on nuha ja korvatulehdus ja influenssa ja taiveihottuma ja reikiä hampaissa, koska kukaan joka juo äidin itsekeräämistä puolukoista itse keittämää mehua ei saa mitään noista hivuttavista taudeista!

Käys vähän metsälläkin, tai jos et itse halua, niin usuta sinne joku mies, että pääset survomaan pakastimen täyteen lihoja ja keittelemään tunnelmallisia syyspatoja. Tai siis uunissa laitat ne padat että ehdit reippailemaan raikkaan kirpeään ilmaan, ehkä joku kahden tunnin powerwalk on just se mistä on sitten kiva tehdä statuspäivitys, ja jolla herättelet ruokahalun! Mutta älä nyt hulluna ahmi, koska pikkujoulukausi on nurkan takana ja haluat varmaan mahtua siihen mekkoon!

Samalla kun olet siellä metsässä, niin keräät sitten lasten kanssa värikkäitä lehtiä joista teette kehittävää askartelua. Vähän on syytä myöskin telmiä lehtikasoissa ja ottaa siitä spontaaneja ja romanttisia kuvia sosiaaliseen mediaan!

Muista varustaa lapset (ja siippa ja koko suku ja työkaverit) metsäretkelle itse neulotuilla villapaidoilla ja sukilla ja pipoilla ja kaulaliinoilla. Niitä ei varmaan enää myydä kaupoissa ollenkaan, joten sinun hommaksi menee tehdä. Ja mikä se sellainen syksy muka on, jos et saa kodikkaasti käpertyä sohvannurkkaan kynttilänvalossa neulomaan sormia verille ja silmiä sokeiksi. Ei mikään!

Ainiin olethan leiponut omenapiirakat ja keittänyt mehut ja hillot ja pannut omat omenasiiderit! Älä yritä nyt luistaa yhtään mistään!

Älä ainakaan siitä, että painut punaviini- tai teehyllylle ja etenet siitä suorinta tietä viltin alle ja hyväksyt sen faktan, että seuraavan kerran on tarpeeksi valoisaa esim. siivota… ööööh joskus maaliskuussa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Syksy saa, saa suorittaa!”

  • Nimetön sanoo:

    Joo, on se varmaan fiksumpaa löhötä sohvalla viinilasi kädessä ja katsoa netflixiä.

  • Äippä sanoo:

    Onneks ei tarvitse.Ostan marjat
    ja sienet perattuina niiltä jotka keräävät saadakseen vähän rahaa.Omenat lahjoitan tarvitseville.Olen työssä käyvä enkä kerkiä ottamaan stressiä säilömisistä.Mehua kyllä teen talveksi ja se on ihan yhtä hyvää ja terveellistä ostomarjoistakin.Pentuna sain tarpeekseni kun oli PAKKO mennä päiväkausiksi marja-ja sienireissuille,tyhjentää marjapuskat ja omenapuut (joita riitti) kotona.Oli kasvimaat,perunamaat ja vattupuskat sekä mansikkamaat.Kiitos ei.Enkä ole pakottanut siihen lapsiakaan koskaan.Kokki olen koulutukseltani joten osaan kyllä valmistaa mitä vaan näistä mutta käsityöihmisiäkään en ole.Ostan langat ja ystävä kutoo sukat ja muut pientä palkkiota vastaan ja hienosti on mennyt.