Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Amo Toys.

Nyt on peli joka vaatii nopeita käsiä ja vielä nopeampaa päätä! Amo Toysin kevään uutuus, Thromato, on pikaista päättelyä ja toimintaa vaativa korttipeli näppärässä paketissa. Pahoittelut etukäteen, että Huonon Äidin testiryhmän pöytä oli samaa väriä kuin Thromato itse, joten Thromaatti yritti maastoutua valokuvissa pihlajanmarjojen (?) joukkoon.

Säännöt ovat simppelit, yritetään päästä omista korteista eroon mahdollisimman nopeasti heittämällä (tai laittamalla) kortteja numerojärjestyksessä edellisten päälle. Jotta heitetyt numerokorttit eivät lentelisi mihin sattuu, toimii pelialustana kunnon pihvitomaatti. Tai siis pihvitomaatin muotoinen rasia, joka on samalla pelin pakkaus! Selvästikään testaajaperheessä ei syötetä kaupunkilaislapsille tarpeeksi pihvitomaatteja, sillä testaajanuoriso ei kuulemma ole koskaan “ton näköstä tomaattia” nähnytkään. Eipä se sieltä hampurilaisen välistä ehkä niin helposti erotukaan.

Peli on todella nopeatahtinen, ja kierros onkin ohi muutamassa minuutissa. Voi siis ottaa niin monta revanssia kuin on tarpeen. Eniten aikaa vie korttien sekoittaminen seuraavan pelikierrokseen, kannattaa nimittäin varmistaa että ei jaeta suoraan pelattuja kortteja, muuten tulee liian helppoa kun kaikki kortin sopivat varmasti peräkkäin! Kortteja voi sekoitella vielä pelin loputtuakin, niin seuraavalla kerralla peli on avausta vaille valmiina viemään huomiota pois vaikka nälän valittamisesta, kun vanhempi yrittää saada kiireellä arkipäivällistä pöytään.

Toimii sekä ruokapöydällä, että lattialla, jos pelaajat pääsevät sieltä vielä vaivattomasti ylöskin pelin loputtua, ja vaikkapa sängyllä, sillä pelaamiseen ei todellakaan tarvita tilaa kuin tomaatille ja pelaajille! Vähän voi kuitenkin hajurakoa pitää myös pelaajien välillä, ettei tule kurkittua toisten kortteja! (Niin kuin sille olisi edes aikaa pelin ollessa käynnissä.) Pelitilaksi siis riittää mikä tahansa paikallaan pysyvä tila, johon mahtuu mukavasti istumaan ja jossa saa lähteä vähän ääntäkin välillä. Henkilökohtainen suositus takapihan telttayöpymisten illanvietoksi!

Kätevän kokonsa vuoksi peli on helppo ottaa mukaan myös kodin ulkopuolelle. Esimerkiksi mökkilomille Thromato tuo varmasti lisää iloa, ja peli riemastuttaa myös lyhyemmillä retkillä, vaikka piknikillä tai biitsillä!

Pelaajia Thromatossa voi olla kahdesta kuuteen, ja tuottaa jopa kaksinpelissä niin paljon iloa, että ensin vain kuvaajaksi ilmoittautunut äiti halusi kuitenkin pistää sen kameran sivuun ja pelata myös itse. Kolminpeli onnistui todella hyvin, ja vaikka ennen peliä pohdittiinkin, että tästähän tulee vielä tappelu kun kortteja heitellessä kiistakapulaksi nousee se, kenen kortti oli tomaatissa ensimmäisenä, niin väärässä oltiin. Nopeus on valttia, mutta pelin henki on niin hyvä, että vaikka pari kertaa (huomattavasti vähemmän kuin kuviteltiin) pitikin ottaa aikalisä ja kortteja takaisin käteen, ei kenenkään nenään eksynyt pienintäkään hernettä eikä mieliä pahoitettu, vaikka ohiheittojakin tapahtui.

Oikein hyvä peli, ja erinomainen vaihtoehto yhteiseen tekemiseen kun aikaa on rajoitetusti!

“Helppo peli, ja kiva!”

“Sopii melkein kaikille, paitsi ehkä ihan pienimmille.”

“Ei vaadi liikaa miettimistä, mutta nopeita refleksejä kyllä!”

Suositusikä pelille on kuudesta vuodesta ylöspäin, 2-6 pelaajaa.

Haluatko sinäkin pelin kokeiluun? Huono Äiti arpoo 5 Thromaattia kesätekemiseksi! Kerro meille kommenteissa tunnistaisivatko teidän lapset pihvitomaatin ja olet mukana! Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Kaikkien Huonon Äidin alustoilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan viisi kappaletta Thromato-korttipeliä. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja Thromaatit voittivat Maria L., Maaret L., Hanne P., Sirpa P. ja Heidi K. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille. Kommentit yhteystietoineen on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia