Huono Äiti sai avautumisen:

”Näen kiihkeitä unia toisinaan. Mutta ikäväkseni unissa ei esiinny oma puolisoni. Enkä näe unia yöllä vaan päivällä hereillä ollessa. Eli toisin sanoen haaveilen toisista miehistä, koko ajan.

Ihastun todella herkästi, ja huomaan että se ei ole kovin hyvä asia parisuhteessa pidemmän päälle. Koska kun on ollut vuosia suhteessa, ne ihastukset houkuttelevat entistä enemmän, kun nykyinen jo vähän kyllästyttää.

Eihän tuo elämä makkarin puolella niin jännittävää ole, enkä koe tulleeni kuulluksi koskaan. Usein on sellainen olo että minulla ei ole merkitystä puolisolle. Alan siis olla siinä rajalla että lähden tietoisesti toisen matkaan enkä tiedä mitä teen. Puolison kanssa on puhuttu ja yritetty suhdetta parantaa, onnistuenkin siinä osittain mutta silti nämä ajatukset vaivaa. Sinänsä meillä arki rullaa ja molemmat osallistuu kotihommiin ja taloudellisesti.

Oisko neuvoja? Varmaanhan nämä ajatulset johtuu siitä että puoliso ei ole koskaan esim sanonut kauniiksi tai muuten kehunut, muuta kuin pyllyä. Niin, kävelevä pylly taidan sitten olla. Ja mieluummin silti katsoo puhelintaan kuin minua.”

Nimimerkki Syntisten pöytä on katettu

Jos ei parisuhteen remontti ole just nyt sun juttu, mutta maalausremontti olis – osallistu täällä arvontaan

Onneksi emme yrittäneet maalata itse

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Haluan parisuhteen ja syntisten pöytään”

 • Äiti vaan sanoo:

  Mä oon niin kriittinen etten helpolla ihastu. Mut on työpaikalla yks söpö mies. En kyllä huolis arkea jakamaan. Aina vertailussa oma mies voittaa. Unia näen välillä miehistä ja näistä kerron aina niin kun tosta miehestä työpaikallakin. Ottaa huumorilla et tossa sun poikaystävä taas menee. 😆 Mies kertoo omista fiiliksistään samoin. Tää aiheuttanut vaan sen että pornoakin alettiin yhdessä kattoo. Mies vaan haluu kattoa tylsiä naistenhierontavideoita mua ei niin kiinnosta kun en mä kiinnostu kuvasta vaan kosketuksesta. No siksi haluaa niitä oppiakin. Välillä katellaan vähä kateellisena joitain videoita kun opiskelijoilla on aina aikaa. Hormoniehkäisy ollaan jätetty pois kun mä haluun tuntea aitoja tunteita enkä rutinoitua siihen et vedän pillereitä. Pessaari tai kumi kyl niihinkin kyllästyy mut halut säilyy. Jos pakoilisin huonoa seksiä se vois johtua e-pillereistä. Sen verran vaihtunut nuorena miehet ja uskon et sitä hyvää seksiä oli se hetki aina ennen vaatimusta pillereistä. Ja hei jos mies ei juuri muuten kehu niin sulla todella on sit hyvä takamus. Muista kehua takasin ja lisää jotakin et mies häviää kehuissa. Miehet on monesti aika kilpailuhenkisiä.. ja kun kehuu toista niin kyllä se rakas alkaa enempi muistuttaakin sitä miksi kehui.. joskus kun oikein seksi kyllästyttää niin mä oon pitänyt itselläni semmosen et säännöllisesti 3 päivän välein sitä kuitenkin duunataan koska a)seksi lisää yhteen kuuluvuutta ja b) naisten on helppo unohtaa et se muuten tuntuu kivalta. (Miehet ei kun niillä siltä osin herkemmät aistit) Jos viikkoina taukoa niin mä unohdan et meillä muuten tällänenkin kiva harrastus. (Mun mies ei kuulemma osaa itsetyydytystä et mun vastuulla hänen seksuaaliterveys.😆)

 • Swedish wife sanoo:

  Oletko kertonut miehelle että et koe olevasi tärkeä hänelle? Onko seksielämästä keskusteltu yhdessä? Onko mies aina ollut näin että kehuja ei saa? Entä kehutko itse miestä? Kuitenkin kirjoitat että olette yhdessä tehnyt muutoksia parempaan, eli mies mukana ja halukas(?)
  Jos et ole tyytyväinen ja jatkuvasti haluat jotain muuta niin älä petä vaan eroa. Tiedän että pitkässäkin suhteessa voi olla intohimoa ja hyvää seksiä. Ensi vuonna 20 vuotta yhdessä, arki ei ole jatkuvaa ilotulitusta ja joka yö sänky täynnä lapsia. Haaveilen silti miehestäni vielä ja hän on edelleen sama huomioiva, ihana mies johon rakastuin. Intohimoa ja liekkiä pitää tietenkin ylläpitää yhdessä. Mitä tapahtuisi jos nappaisit miehen kiihkeään syleilyyn keittiössä ja tavallinen hetki arjessa muuttuisi vaikka siihen että rakastelette keittiöpöydällä? 🙂 olisiko mies ihan mahdoton tämmöiseen vai onko ongelma se että sinä et halua intohimoa hänen kanssa?

 • Olavi sanoo:

  Mun filosofia on yksinkertainen;
  jos et ole tyytyväinen, poista itsesi yhtälöstä.
  Älä ikinä tyydy, varsinkaan ihmissuhteissa. Yksi elämä on lyhyt loppupeleissä. Jos sen vielä tuhlaa väärän ihmisen kanssa…

  Jos koet pettämisen ratkaisuksi, petä.
  Kokeile, onko se ruoho vihreämpää toisella puolella. Mutta pidä huoli, ettet käryä äläkä missään nimessä kerro partnerillesi, jos syyllisyys painaa. Se taakka on kannettava yksin.

  Tee jotain. Mut netissä itkemällä mikään ei muutu koskaan.

 • Kokemusta löytyy sanoo:

  Mä sanoisin, että keskity omaan elämään ja hyvinvointiin. En tiedä minkä ikäiset lapset sinulla on, oletko kovin vielä heissä kiinni? Mutta jos ovat jo isoja niin keskity itseesi. Hanki harrastus tai lähde pitkille kävelylenkeille. Käy kahviloissa, kirjastossa, vaikka lehtisalissa istumassa. Kuuntele kuulokkeista ihanaa musiikkia, vaikka sitä syntistä tai pehmeän feminiinistä, mitä vaan mikä inspiroi sinua.

  Kävelylle lähtiessä sipaiset huulipunan huulille ja hymyilet vastaantulijoille.

  Eli keskityt itseesi nyt!

  Huomioit, että nukut riittävän pitkiä yöunia ja pyri syömään mieltä ja kehoa hellivää ravintoa. Helli itseäsi suihkun jälkeen vartalovoiteella ja -öljyllä. Masturboi.

  Mutta unohda hetkeksi sun mies ja muut miekkoset. Paitsi vastaan tulijat joille hymyilet ja jos joku aukaisee oven mennessäsi kirjastoon, niin hymyilet ja sanot iloisesti kiitos.

  Oo hetkeksi sun elämäsi päähenkilö. Keskity siihen, älä odota mitään, mutta ennemmin tai myöhemmin sun miehes tai ehkä joku muu alkaa heräämään ja miettimään WHO IS THAT GIRL?

  Ihanaa matkaa!

 • Äiti 74 sanoo:

  Yksinkertainen vastaus: ero! Ja uutta matoa koukkuun. Miksi pitää jäädä suhteeseen roikkumaan, kun kaikki on tehty mitä voi, eikä mikään muutu. Pettäminen ei ole mikään ratkaisu mihinkään. Pitkä parisuhde ei ole mikään itseisarvo, hyvä parisuhde, jossa seksi on tyydyttävää sen sijaan on.

  • Daniela sanoo:

   Juuri näin! Tutusta ja turvallisesta on vaikea irrottautua, tiedän kokemuksesta, mutta tuttu ja turvallinen ei välttämättä aina ole se paras vaihtoehto. Paras päätös omassa elämässäni oli ero huonosta suhteesta, vaikka nuorin lapsista oli vielä alle kouluikäinen. Opin, mikä itselleni on tärkeää ja nykyään uskallan sellaista itselleni vaatia. Olen eheämpi kuin koskaan.

   Me ulkopuoliset emme toki voi mitenkään tietää kaikkea, mutta kehottaisin hyvin tarkasti miettimään, miksi siihen parisuhteeseen haluaa jäädä. Ovatko syyt geneerisiä (lapset, talous, arki rullaa tms.) vai löytyykö vielä juuri siihen kumppaniin liittyviä syitä?

 • Ex vaimo sanoo:

  Tässä tapauksessa avoin suhde tai sen ehdottaminen voisi auttaa ehkä, vaikken itse sellaiseen pystyisi. Sitten jos mies ei suostu, ymmärtää, että erosta on keskusteltava…tai ottaa todesta toisen huomioiminen.

 • Onnellisesti polyamorinen sanoo:

  Kommunikoida omista tarpeistaan nykyisen kumppanin kanssa ja jos ei halua erota vaan pitää parisuhteen ja silti villiä ulkopuolista seksiä niin suhteen avaaminen tai polyamoria ❤️ Uusien kumppanien kanssa oppii uusia tapoja nauttia jotka voi tuoda omaan makuuhuoneeseen ja seksiinkin sopii sanonta ”nälkä kasvaa syödessä” 😉

 • Kukka sanoo:

  I feel you. Oikeesti. Toi, että on vaan kävelevä pylly. Tai ihanat tissit. Mitään muuta kohteliaisuuksia on turha odottaa vaikka pyytää. Tai kun mies haluaa seksiä, on ainoa esileikki se pyllyn ja tissien puristelu, josta oon kohta 10v toitottanu etten tykkää. Vaikka kuinka kommunikoi omia tarpeitaan ja yrittää kysellä puolison ajatuksia ja tarpeita niin ei se parisuhteen elvytys yksin onnistu. Toinen painaa pitkää päivää töissä ja kotona tuijottaa aina jotain ruutua. Perhe-elämä jää ihan viimeiselle sijalle. Puhelin on aina kourassa ja pelikonsolit kiinnostaa enemmän kuin lasten kanssa touhuaminen. Kun asiasta yrittää nätisti puhua, niin toinen vaan murahtaa, että no tällainen mä oon. Et sellasta. Epätoivon tunteet on täälläkin pinnassa… mun haaveet tosin kohdistuu vaan fantasiamiehiin🤣 en uskokaan, että tältä pallolta löytyisi oikeaa ihmistä, joka mut saisi syttymään. Pettää en ikinä voisi, tiedän kokemuksesta, kuinka se satuttaa ja rikkoo. Ehkä ei auta kun raadollisesti iskeä kortit pöytään ja kertoa puolisollesi, että olet onneton suhteessane ja kaipaat kipinää ja hehkua. Menkää ammattilaiselle, hyvä pariterapeutti voi tehdä ihmeitä. Jos sekään ei auta, ennemmin ota se ero kuin petä.