”Hei kiinnostaisiko parisuhde mahtavan puolison kanssa? Onko rahapinkka kunnossa ja ylimääräistä aikaa rutosti? Minulla olisi sinulle puoliso, josta voisin luopua 15 vuoden yhteiselon jälkeen. Häntä voisi luonnehtia aikuiseksi lapseksi, jonka perässä saat kulkea siivoamassa, kuivaamassa suihkun yms.

Hänen kanssaan arki kuluu kiireisissä merkeissä, paitsi että hänellä itsellään ei kiire paina, hän ei siitä pidä. Aikaisin aamulla herätessä juotte kahvit ja koitat saada hänen huomionsa puhelimestaan, todennäköisesti siinä onnistumatta. Kun töihin lähtösi koittaa jätät hänet nauttimaan vielä pariksi tunniksi kotiin. Töiden jälkeen haet lapset, menet kotiin ja ruokit heidät, jonka jälkeen kuskailet lapset harrastuksiin. Ruoanlaiton lomassa todennäköisesti vastaanotat lukuisia verkkokaupasta tilattuja merkkivaatepaketteja, joiden laskut huomaat ilmestyneen keittiön pöydälle vasta kun eräpäivä on jo viikon myöhässä. Nämä sinun kannattaa maksaa pois, ettei tule ulosottokirjeitä. Sinun itsesi on parempi pysyä ihan vanhoissa vaatteissa, että rahat varmasti riittävät seuraaviin tilauksiin.

Illalla valmistat rakkaalle kumppanillesi iltapalan valmiiksi, että hän pääsee suoraan kotiin tullessa syömään. Iltapalan jälkeen onkin aika antaa kullalle hieman puhelinaikaa, sillä aikaa sinä voit tarkastaa lasten läksyt, allekirjoittaa kokeet tai lähteä hakemaan vielä marketista seuraavalle koulupäivälle tarvittavaa uimapukua, tai isompia monoja pieneksi menneiden tilalle. Onhan se vielä 15 minuuttia auki. Kävisihän puolisosi, mutta kun hänellä ei ole oikein rahaa. Ilmeisesti aiemmin mainitsemissani verkkokaupoissa ei ole uimapukuja tai monoja saatavilla, ne olisi kätevä ostaa sieltä siinä samalla kun tilailee itselle vaatteita. Jossain välissä kannattaa myös tehdä lumityöt ja hoitaa nurmikon leikkuu ym. kodin työt. Pyykeistä sinun ei tarvitse välittää, uusi kultasi hoitaa merkkivaatteidensa pesun itse.

Kun on aika mennä sänkyyn niin saatkin laittaa suoraan nukkumaan ilman suurempia ponnisteluita, sillä seksi (hyvällä tuurilla jos saat) on nopeasti ohi saatesanoilla ”nopeasti sitten” tai ”ihan pikaisesti vain”. Esileikki ja kuuma pitkäkestoinen rakastelu kun ovat ihan turhaa hömpötystä vain. Oli seksiä tai ei niin nukahdat huomaamattasi kultasi puhelimen valon loistaessa muuten pimeän huoneen seinäpinnoilla.

Turhaa stressiä ei tarvitse ottaa myöskään vaikeista asioista puhumisesta. Niistä kun seuraa väistämättä riita. Mitä niistä muutenkaan puhuu kun teillä ei ole mitään ongelmia. Tai onhan niitä, suurimpia ongelmia on se kun sinun hänelle ostamasi auto on jo liian vanha ja sinun olisi jo syytä päivittää se hänelle sopivampaan malliin, tai se että miksi meillä ei ole poreallasta kun naapurilla on. Poreallastarjouksia voit sitten työpaikan kahvitauolla selailla netistä, ettei rakkaasi sinne naapuriin lähde kokeilemaan poreita ja muutakin. Se ei olisi nimittäin ensimmäinen kerta.

Viikonloppuisin sitten koittaa juhla ja kiireinen arki unohtuu. Pääset mitä erikoisempiin projekteihin auttelemaan, kuten esimerkiksi remonttihommiin hänen työpaikalleen. Houkuttimena toimii hyvä ruoka hyvässä ravintolassa ruokatunnilla ja kuuma seksi työmaalla. Se kelpaakin, pitkien kuivien arkijaksojen jälkeen. Muista kuitenkin ottaa lompakko mukaan, sillä ravintolalaskun ja matkalla kaupasta haetut maalit saat hoitaa sinä. Kuuma seksikin jää todennäköisesti vain haaveeksi vihjailuistasi ja vilautteluista huolimatta. Illalla pimeässä sitten. Ja nopeasti tietenkin… Äläkä vain mainitse asiasta, sillä aiheutat toiselle pahan mielen. Tämä ilmaistaan sanoilla ”eikö sinulle mikään riitä?”. Minulle ei riitä, mutta riittäisikö sinulle?”

Nimim. Turhautunut puoliso

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 44 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

44 vastausta artikkeliin “Annetaan mies kiertoon”

 • Makaroonilaatikkoa joka päivä sanoo:

  Ootsä mun exän nyxä😅

 • Kannattaa keskustella sanoo:

  Tätä palstaa lukeneena en voi kun ihmetellä miten nämä jutut tulee toisille aina yllätyksenä? Eikö yhdessäolon alussa yhtään saa suuntaa minkälainen puoliso on?

  • Marjatta sanoo:

   Kukaan ei tiedä minkälaisen miehen kanssa menee naimisiin ennen kuin liitossa on lapsia.
   Jos siinä liitossa ei ole koskaan lapsia,. niin sillä tiedolla ei ole merkitystä.

 • Marjatta sanoo:

  Miksi maksat miehesi verkkopankkilaskuja? HÄN joutuu ulosottoon, et sinä. Sitten hänen ostoksensa loppuvat ja hänen palkastaan kyllä otetaan maksut. Etkä lähde hänen työpaikalleen mitään tekemään tai syömään hänen kanssaan. Pyydät etukäteen rahaa aterian maksuun, kun tilisi on ”tyhjä”.
  Ero ei ole vaihtoehto vaan teet lopun miehesi käytöksestä omalla käyttäytymiselläsi. Jos ei auta, niin sitten ero.

 • Uutta kohti sanoo:

  Ei voi kun sanoa että eroa tollasesta. Ei ole oikein. Löydät niiin paljon paremman, usko pois, mäkin löysin ja moni ystäväni

 • Suski sanoo:

  No, näitä tulee luettua ihan liikaa!!
  Aina ihmettelen samaa asiaa, miksi et eroa? Miksi tuhlata tämä ainoa elämä siihen, että lasten lisäksi huolehdit aikuisesta lapsesta?
  Yksin sulla olisi varmasti lasten kanssa helpompaa.

 • Meitä on moneksi sanoo:

  Olen erittäin hämmentynyt siitä, että joku nainen viitsii olla tuossa suhteessa. Ilmeisesti tuo sitten riittää jollekin, todistettavasti.

 • Yksi mies vaan sanoo:

  Pakko todeta, kyllä oksetti lukea kuinka joku voi olla paskahousu narsisti. Laita asap kiertoon.

 • Realistinen mies sanoo:

  Tämähän on kuvaus perusnaisesta. Aina lompakolla ja keksii aika mitä käsittämättömämpiä tapoja ”suhteuttaa” omat tulonsa sinun tuloihisi. Omiin tuloihin kun ei voi vaikuttaa esim töissä käymällä.

  Ja se keskustelu siitä naisen eurosta…

  • Nimetön sanoo:

   No höpö höpö. Naiset elättävät itsensä ja ne miehen kanssa yhteiset lapsetkin.
   Siitä huolimatta että naiset pitävät äitiysloman ja jopa hoitovapaatakin niin naisten työssäkäyntiprosentti on lähes sama kuin miehillä. Herää kysymys mitä miehet tekevät?
   Ja vaikka miehillä on tilastojen mukaan keskimäärin suuremmat tulot kuin naisilla niin ne on ne kuitenkin aika pienet koska lapsiperheessä miehen palkasta ei tahdo jäädä omiin lapsiin, perheeseen rahaa ja eron jälkeen mies ajautuu köyhyysloukkuun kun 150 euron elatusmaksa syöksee talouden syölsykierteeseen.