Rakkaus on tärkeää, mutta se ei ole ainoa asia, jonka lapset tarvitsevat vanhemmiltaan. Lasten on myös tärkeää tuntea, että heidät hyväksytään ja heitä kunnioitetaan sellaisina kuin he ovat.

Rakkaus on tärkeää, koska se antaa lapselle turvallisuuden tunteen ja auttaa häntä kehittämään positiivisen minäkuvan. Lapsen on kuitenkin myös tärkeää tuntea, että hänet hyväksytään ja häntä kunnioitetaan sellaisena kuin hän on, vaikka hän tekisikin virheitä tai hän olisi erilainen kuin vanhempansa.

Vanhemmat, jotka hyväksyvät ja kunnioittavat lapsiaan, auttavat heitä kehittämään seuraavia asioita:

Itseluottamus: Kun lapset tuntevat, että heidät hyväksytään ja heitä kunnioitetaan, he alkavat luottaa omiin kykyihinsä.
Itsenäisyys: Kun lapset tuntevat, että heidät hyväksytään ja heitä kunnioitetaan, alkavat he tuntea olonsa itsenäisiksi ja pystyvät tekemään omia päätöksiä.
Positiivinen minäkuva: Kun lapset tuntevat, että heidät hyväksytään ja heitä kunnioitetaan, he alkavat tuntea olonsa arvokkaiksi ja hyväksytyiksi.

Vanhemmat voivat osoittaa hyväksyntänsä ja kunnioituksensa lapsiaan kohtaan seuraavilla tavoilla:

Kuuntelemalla lasta: Kun kuuntelet lastasi, osoitat hänelle, että heidän ajatuksillaan ja tunteillaan on väliä.
Ole läsnä lapsellesi: Kun olet läsnä lapsellesi, osoitat, että olet kiinnostunut hänestä ja siitä, mitä hänellä on sanottavana.
Kiitä lastasi: Kun kiität lapsiasi, osoitat heille, että arvostat heidän tekemisiään.
Osoittamalla ymmärtämystäsi: Kun osoitat ymmärtämystäsi lapselle, osoitat, että näet myös heidän näkökulmansa.

On tärkeää muistaa, että lapset eivät ole täydellisiä. He tekevät virheitä ja ovat joskus erilaisia kuin vanhempansa. Vanhempien on tärkeää hyväksyä lapsensa sellaisina kuin he ovat, vaikka he eivät aina olisi samaa mieltä lapsensa kanssaan.

Kun vanhemmat osoittavat hyväksyntänsä ja kunnioituksensa lapsiaan kohtaan, he auttavat lasta kehittämään terveen minäkuvan ja vahvan itseluottamuksen.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia