”Haluan ihmetellä ääneen tätä nykyajan kasvatusmeininkiä. En tiedä ovatko vanhemmat herkkänahkaisia, epävarmoja vai mitä. Kyse on siitä, että miksi on niin vaikea sietää, jos joku toinen komentaa, ohjeistaa, toruu ym lapsesi käytöstä. Ja alleviivaan tässä nyt todellakin sitä, että lasta ei olla mollaamassa vaan käytöstä.

Yksi esimerkki on koulu/päiväkoti . Vanhemmat ovat haukkana puolustamassa oman lapsen huonoa käytöstä. Teot selitellään aina parhain päin. Ei ne minun lapset vaan ne muut. Toinen hyvä esimerkki on eron jälkeinen elämä. Enemmin haukutaan se ex puoliso (ja tietenkin samalla myös mahdollinen uusi kumppani), kun voitaisiin tunnustaa, että kenties se oma lapsikin voi käyttäytyä huonosti.

Kuva Bernard Hermant.

Ja hei. Se lapsille sallittakoon, heillä on vielä paljon opeteltavaa elämässä. Mutta en tiedä miten he voivat oppia, jos (useimmiten) äiti ryntää aina pelastamaan. Ymmärrän, että äidin (ja isän) on hyvä ja tärkeä olla lapsen tukena. Vanhempien tulisi kuitenkin tunnistaa ja tunnustaa se, että lapsi/nuori todennäköisesti käyttäytyy eri paikoissa eri tavalla. Aivan kuten aikuisetkin.

Kyllä väkisinkin tulee mieleen millaisia aikuisia näistä lapsista kasvaa?”

Nimim. Ihmettelen vain

Artikkelikuva Zdenek Machacek.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “”Ihmettelen tätä nykyajan kasvatusmeininkiä””

 • Tempo sanoo:

  Näistä lapsista kasvaa itsekkäitä ja vastuuntunnottomia aikuisia. Vikahan on AINA jossain muussa!

 • Sussu sanoo:

  Maalaisjärjellä ja kultasella keskitiellä pärjää vallan mainiosti,oma ainokainen 15vee jo ja tossa joku aika luin näitä eri tyylisuuntia kasvatuksessa, oon ollu vahingossa trendikäs jne jne vaikka oon siis noudattanu maalaisjärkeä jne. En oo lukenu mitään oppaita jne,en oo paniikissa guuglaillu et onko sitä vai tätä..mut se kun puuttuu kovin monelta tuo maalaisjärki,valitettavasti.

 • Nimetön sanoo:

  Tämähän se on aihe jonka parissa kulutamme koulussa paljon aikaa.
  Vanhempi voi väittää että ei se ollut meidän jenna-petteri vaan ne muut valvontakameran nauhoitteen näyttämisen jålkeenkin ja nauhalla on juuri se jenna-petteri touhussa.
  Samaten kun oppilaalla on läksyt tekemättä niin se on opettajan syy koska ei ole laittanut läksyjä vanhemmalle Wilma-viestillä. Oppilas oli siis läksyjen antamistunnilla paikalla ja kaikki muut oppilaat oli läksyt tehnyt.