Lapset eivät syö kasviksia. Ykkösvihollisia ovat esimerkiksi parsakaali ja vihreät pavut.

Näinhän sitä on luultu!

Mutta asiat ovat muuttuneet, väittää tutkimus! 1 000 alle yhdeksänvuotiasta lasta käsittänyt, pakasteruokayritys Birds Eyen teettämä tutkimus kertoo mullistavia uutisia:

Lapset syövät nykyään kasviksia mukisematta!!!

Mitä ihmettä? Mitä oikein on tapahtunut?

Lapsiin erikoistunut psykologi, tohtori Elizabeth Kilbey kertoo, että syynä on yksinkertaisesti se, että terveellisestä ruokavaliosta on tullut trendikäs juttu. Kun yhteiskunnassa ”kaikki” syövät kasviksia ja terveellinen ruokavalio on ihanne, tämä oppi tarttuu myös lapsiin.

Hän myös muistuttaa, että vanhempien asenne vaikuttaa sekin. Jos vanhemmat suhtautuvat uusiin ruokalajeihin ja ruoka-aineisiin ennakkoluulottomasti, lapset oppivat toimimaan samalla tavoin.

Tutkimustulosten perusteella näyttää myös siltä, että kasviksien tarjoamisessa kannattaa tosiaan olla ennakkoluuloton. Lasten suosikeiksi nimittäin nousivat porkkana, maissi, herneet ja parsakaali. Korkealla listalla olivat myös vihreät pavut ja kukkakaali. Näistä miltei jokaistahan on totuttu pitämään lasten inhokkina! Kyllä ajat tosiaan ovat muuttuneet – tai sitten tutkimukseen osallistuneet lapset eivät koskaan olleet maistaneet kesäkeittoa…

koristeomenoita maassa

Kuulostavatko tulokset sinusta utopistisilta?

No älä huoli, nirsoja lapsia löytyy yhä. 23% tutkimukseen osallistuneista vanhemmista kertoi, että heidän lapsensa välttelee tietyn värisiä ruokia. Eikä se kokeileminenkaan kaikilla ole aina mielessä, 34% nimittäin paljasti, että ruokalista on joka viikko sama..!

Eikä lasten yllättävän kasvistensyönti-innon takana ole pelkästään avoin mieli ja yhteiskunnallinen muutos. Vanhemmat paljastivat, että vanhoista kunnon kasvatuskeinoista ainakin lahjonta on yhä käytössä! 24% vanhemmista lupasi lisää ruutuaikaa siitä hyvästä, että kasvikset menivät ääntä kohti, ja 12% korotti viikkorahaa. Kieroilukin oli käytössä: 31% vanhemmista väitti pokkana, että lapsi on syönyt kyseistä heeeerkullista kasvista jo aiemmin!

Siitä vaan vinkit käyttöön ja parsakaalit tarjolle, vai mitä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia