Lapsi ahtaa ruokaa sisäänsä kuin viimeistä päivää. Jääkaapin ovi käy heti kotiin tultua ja tiuhaan pitkin iltaa, riippumatta aterioista.

Siihen, että lapsella on koko ajan nälkä, voi olla muutama eri syy.

Lapsi syö ruokaa, joka ei täytä.

Monet ”lasten ruoat” ovat höttöisenpuoleisia, eivätkä täytä. Lapselle voi tulla piankin uudestaan jos ruokavaliossa ei ole kuitu- ja proteiinipitoista ruokaa. Terveellinenkin ruoka voi jättää nälkäiseksi: monet aikuisetkin valittavat, että kaurapuuro ei pidä nälkää.

Lapsella on kasvupyrähdys.

Lasten ruokahalu vaihtelee paljon eri päivinä. Mutta jos hän on kovin nälkäinen pidempään, kyseessä voi olla kasvupyrähdys. Varmista, että lapsi saa riittävästi terveellistä, ravinteikasta ruokaa. Varsinkin proteiininsaanti ja riittävä energiamäärä on kasvuspurtin aikana tärkeää.

Lapsi syö tunteisiin.

Tunnesyöminen ei ole vain aikuisten juttu. Myös lapsi voi syödä ihan puhtaasti tylsyyteen, tai suruun, harmiin taikka mielitekoon. Juttele lapsen kanssa siitä, että miltä aito nälkä tuntuu. Jos lapsi on esimerkiksi surullinen, keskustele hänen kanssaan. Tylsistyneelle voi etsiä puuhaa. Säännölliset ruokailuajat auttavat nekin.

Lapsella on jano.

Jano ja nälkä voivat mennä aikuisellakin sekaisin, ja lapset usein unohtavat juoda. Jos lapsi on aidosti nälkäinen, hän toki tarvitsee aterian tai välipalan, mutta lasillinen vettä voi korjata tilanteen jos näläntunne onkin janoa.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Eikö tuo lapsi saa tarpeeksi ruokaa?”

  • neuvoton sanoo:

    ja sitten on se toinen puoli.. kun lapsi ei vain suostu syömään. tai vähän syötyän valittaa jo että tulee pahaolo… useinmiten saa miettiä mitä ihmettä tehdä että syöminen onnistuisi…
    kumpikin ääripää on harmillinen…

  • Deen äiti sanoo:

    Ns ”jatkuva nälkä” ja jano voi viitata myös puhkeamassa olevaan 1 tyypin diabetekseen kuten meillä kävi.