Tässä Huonoon Äitiin tullut avautuminen aikuisesta kotona asuvasta lapsipuolesta:

”Olen tässä pidemmän aikaa kipuillut asian kanssa josta haluaisin muiden huonojen äitien mielipiteen. Meille muutti uuden puolison mukana hänen nyt 19 vuotias poikansa joka ei yksinkertaisesti tee mitään muuta kuin pelaa tietokoneella.

Koulun hän lopetti kesken koska no ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, työpaikkaa ei tuoda nenän eteen ja kaikki muukin toiminta on ilmeisesti vain liikaa tälle ”miehelle”.

Yöt hän valvoo pelaten koneella ja nukkumaan hän menee iltapäivällä. Isänsä mielestä kaikki tämä on ok. Minusta ei, jotain toimintaa pitäis olla?

Minulla on aiemmasta ”liitosta” ala-asteikäinen tyttö, joka osallistuu siivoukseen ja muuhun mielestäni ikäisekseen hyvin tai ainakin reilusti enemmän kuin tämä yöt läpeensä pelailija. Ruuan isä kantaa tietokoneen viereen jos poika ei itse aina ehdi pelaamisen lomassa sitä hakea.

Olenko ainut jonka mielestä tuon ikäisenä pitäisi jo osata alkaa ottaa vastuuta ja osallistua, jollei nyt tähän meidän perhe-elämään, niin ainakin yleensä elämään?”

Mites on kommentoijat, onko kenelläkään kokemusta? Voiko tilanne vielä oieta paremmaksi?

P.S. Huonon Äidin ruoat ovat kaupassa ja niitä voi syödä myös tietsikalla, ihan ruokapöydässä kyllä maistuu paremmalta

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “Aikuinen lapsipuoli pelaa yöt eikä tee muuta”

 • Tinuli sanoo:

  Nuori on vakavasti masentunut jos toimii noin, jos kukaan ei auta poika syrjäytyy.

  Tiesitkö, että jatkuva tietokoneella pelaaminen aiheuttaa masennusta? Toinen nuorten yleinen masennuksen aiheuttaja varsinkin pojilla on vanhempien avioero. Pojat ovat herkkiä. He vetäytyvät helposti omaan maailmaansa jos he jäävät vaille eheää perhe-elämää.

  Aika psykiatrille, he ammattilaisina tietävät mistä on kyse ja sitä kautta asiat alkavat selviämään.

  Oma poikani oli tuossa tilanteessa. Hänelle kävi nuo molemmat. Hän halusi eron jälkeen asua isän kanssa. Siinä vaan kävi niin, että isän uudessa perheessä 15-vuotiaana hän jäi ulkopuoliseksi ja eristäytyi omaan maailmaansa, alkoi pelata yötäpäivää ja lopulta masentui.

  Hain pojan isänsä luota pois. Nyt, 5 vuotta myöhemmin hän on löytänyt elämänilonsa uudelleen. Pitkä taival se oli. Lääkärikäyntejä, lääkkeitä ja terapiaa joka jatkuu yhä.

  Masennus on sairaus joka ei parane nalkuttamalla.

  Hakekaa apua ja äkkiä.

 • Tuetaanko nuorten syrjäytymistä vai kenties pistetään vastuuta kantamaan sanoo:

  Kyllä mietin että mitä tuo omaan asuntoon heittäminen auttaa, jos ei ole työtä? Maksaako vanhemmat vuokran vai heittäydytäänkö siinä yhteiskunnan maksettavaksi? Eli vanhemmat menevät sieltä mistä on aita matalin ja jättävät oman vastuunsa (kasvattamisen) kantamatta ja opettavat samalla lapselle että on ihan Ok jatkaa pelaamista kunhan sitä ei itse tarvitse katsella. Toki varmaan auttaa jos kyseessä on vain ns.vastuuntarvetta janoava nuori joka osaa ottaa elämän haltuun halutessaan..

  Armeijan ymmärrän sillä siellä saa raitista ilmaa, liikuntaa ja rutiinia joka vieroittaa pelaamisesta. Jolloin armeijan jälkeen on taas olemassa sosiaalisia taitoja sekä luultavasti paino indeksi kunnossa ja päivärytmi, vastuunkanto ym. kehittyneempiä.

  Itse varmaan ihan ekaks keskustelisin yhteisen linjan miehen kanssa ja sitten suunnitelma (kotityöt, työnhaku/opinnot jne.) kuntoon siitä mitä vaaditaan. Tämän jälkeen nuoren kanssa neuvonpito ettei homma voi näin jatkua mutta samalla tieto siitä ettei ole asian kanssa yksin ja että vanhemmat auttavat työnhaussa, ovat tukena ja persiille potkijana ovat tärkeitä. Muutos vie aikaa mutta aika pelkästään ei tuo muutosta!

 • Joskus on pakko vaan luovuttaa sanoo:

  Sama tilanne ollut aikoinaan, yritin hankkia apua nuorelle mutten voinut koska ei minun lapsi. Nuoren isää tai muuta sukua en saanut heräämään siihen ettei kaikki ole ok. Lopulta heitin hänet ulos toiselle vanhemmalleen josta heti heitettiin pihalle. Lopulta muiden sukulaisten hoivissa ollessa herättiin masennukseen ym ja sai apua viimein, monta vuotta meni toipua, vuosia yritin itse häntä auttaa kotona ennenkuin olin ihan loppu ja luovutin

 • Aika hoitaa tehtävänsä sanoo:

  Tunteesi ovat ymmärrettäviä! Tilanne on ollut aikanaan itsellenikin hyvin tuttu, samoine tunteineen. Itse, jos nyt olisin samassa tilanteessa, olisin kenties ymmärtäväisempi myös poikaa kohtaan. Lähinnä kannustaisin ja auttaisin oman elämän alkuun. Olisin myös läsnä hänelle, puhuisin ja kuuntelisin, sen minkä nyt voisin. Aika tekee tehtävänsä, ei hän kuitenkaan siihen jää loppuelämäkseen, vaikka nyt siltä tuntuu. Älä anna asian paisua mielessäsi liikaa ja vallata mieltäsi!

 • Höpöukko sanoo:

  Jätä myös se mies, ja poikansa. Miehen suhtautuminen poikansa aikaansaamattomuuteen kertoo paljon muustakin.

 • Yhteispelillä sanoo:

  Näyttää siltä, että pitäisi vaatia vähän enemmän sekä isältä, että pojalta. Voihan asiassa olla esim. masennusta takana, mutta sitä suuremmalla syyllä asiasn on puututtava.
  Itse olen omiltani vaatinut, että joko opiskellaan tai käydään töissä, pelkkä kotona notkuminen ei käy – sitä täytyy sitten lähteä harrastamaan johonkin muihin maisemiin.
  Toki välillä on ollut jaksoja, ettei ole ollut töitä, mutta yleisesti ottaen on toiminut. Ja jos ei ole töitä, sitten osallistutaan enemmän kotona ja helpotetaan työssäkyvien elämää.

 • Saman helvetin käynyt ent. Peliaddiktoitunut sanoo:

  Raakaa puuhaa täältä. Moni heittäisi susille oman lapsensa aika helpolla näemmä. Osa sentään tajuaa et voi olla kyseessä mielenterveyden ongelma, mikä todennäköisesti taustalla on. Eli jos masentuu niin kadulle vaan? Kyllä se opettaa tekemään kotitöitä ja maksamaan vuokraa. Eiks niin?

  Nyt haloo teille kaikille armeijaan, omaan kämppään jne pakottaville. Me ei tarvita yhtään enempää ihmisiä ketkä tekee itsemurhan siksi, että viimeinenkin läheinen hylkää. Vai haluatteko todella?

  • Samaa mieltä sanoo:

   Juuri näin! Ei anneta nuortemme syrjäytyä tämän enempää, viemällä ne vähäisetkin ihmiskontaktit. Nuorta kohtaan rakkaus osoitetaan teoilla.

 • Bonusmutsi sanoo:

  Täällä presiis sama homma..
  19vee miehen poika kävi sentään amiksen, mutta nyt on n. 9kk istunut himassa ja pelannut tietokonetta sekä pyöristynyt huolestuttavasti. Ei kiinnostusta mihinkään muuhun.
  Itse olen lopen kyllästynyt tähän touhuun ja isänsä ei osaa tehdä asialle mitään, joten tervemenoa tammikuussa armeijaan!!