”Haluan tuoda esille ystävyyden merkityksen. Näinä aikoina, kun mm. korona jyllää ja pelko ja huoli tuolevaisuudesta on monilla, niin silloin korostuu ystävyyden voima. Jos jokaisella olisi sellainen ”tyttöporukka”, kuin itselläni on ympärillä, ei olisi niin raskasta kantaa epävarmoja aikoja.

Meitä on neljä naista ja olemme pitäneet yhtä reilut 25 vuotta, jo teini-ikäisistä lähtien. Välillä elämä on vienyt erilleen ja yhteydenpitoa on ollut harvemmin, mutta vaikka välillä olisi vuosikin väliä, ettei olla nähty niin jutut jatkuu siitä mihin ne viimeksi jäi. Välillä nähdään kahvilassa tai jossain syömässä. Joskus istuttu iltaa yhdessä jonkun meistä kotona, pikkutunneille saakka. On vietetty synttäreitä ja pikkujouluja. Viimeksi useammat pyöreät synttärit juhlittu yhdessä. Ja voi pojat, kuinka hauskaa meillä oli.

Ollaan erilaisia, mutta silti ollaan yhtä pidetty. Kaikilla on ja saa olla mielipiteitä asioihin ja niistä on keskusteltu. Mutta aina sopu on sijaa antanut.

On itketty ja naurettu lukuisat kerrat yhdessä. WhatsApp-ryhmässä viestit laulaa ja väliin, joku meistä laittaa sinne jonkin hauskan kuvan tai videopätkän, joita tullut muilta kavereilta, tutuilta tai lapsilta. Huumoria viljellään, jotta ei elämä kävisi liian raskaaksi.

Kuva Simon Maage. Ylin kuva Levi Guzman.

Aina tietää, että joku on linjoilla ja voi purkaa sinne ketutusta, jos on jotain mielenpäällä tai iloa ja sitä yhdessä jaetaan ja surut ja murheet puolitetaan ( tai tässä tapauksessa jaetaan neljään osaan, hih). Yleensä linja ei montaa päivää ole hiljaisena, vaan aina on joku heittämässä jotain juttua siellä ja muut tulee mukaan, kukin miten ehtii. Tai vastaillaan myöhemmin ja kommentoidaan viestejä.

Niin monet kerrat tämä meidän viestiketju on pelastanut synkimmänkin päivän. Ja on voinut huokaista edes vähän, vaikka olisi välillä isojakin murheita.

Jos maailmassa olisi näin paljon empatiaa lämpöä, läheisyyttä, huumoria ja yhteen hiileen puhaltamista niin ei olisi sotia tai muita konflikteja.

Toivon ihan kaikille, että uskaltautukaa ystävystymään ihmisten kanssa. Käykää kulttuuritapahtumissa, ulkona, harrastuksissa tai mitä vain mieleen juolahtaa missä voi tavata samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa voisi löytyä yhteinen sävel. Ystävätoiminnan kauttakin voi tavata uusia sydänystäviä. Itsekin olen ystävystynyt aikuisiällä useamman ihmisen kanssa, jotka ovat todella tärkeitä ja läheisiä.

Rauhaa ja rakkautta ihan joka ikiselle ihmislapselle.”

Nimim. Mardu

Tämä on yksi Huonon Äidin positiivisten tekstien kirjoituskilpailuun lähetetyistä kirjoituksista. Mikä kirjoituskilpailun teksteistä ansaitsee sinun mielestäsi voiton? Äänestä voittajaa ja olet mukana Huono Äiti -tuotepaketin arvonnassa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia