Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Se oli 80-luvun loppupuolta, kun olin menossa hiihtämään. Laitoin sukset jalkaan rappukäytävässä, enkä saanutkaan rapun ovea auki. Niin kiire oli, etten ymmärtänyt olevan paljon helpompaa suorittaa tämä suksien pukeminen siellä pihan puolella. Sitten satuit sinä kävelemään ohi ja huomasit tuskani. Avasit rapun oven ja hymyilit iloisesti. Tämä pieni yksinäinen sielu oli vihdoinkin tavannut ikäistään seuraa, uusia tuttavuuksia uudessa kotiympäristössä.

Olin iloinen. Kotonakin mainitsin tavanneeni uuden kaverin. Tästä kehkeytyikin kiva kaveruus. Itselleni merkityksellinen. 80-luvulla, huoletonta menoa, yhdessä fillarointia esikouluun, miettimistä mitäs sitten, kun ihan koulu alkaa, saisimmeko lisää uusia ystäviä… Niitä sitten tulikin. Jäin kolmanneksi pyöräksi. En mahtunut mukaan leikkeihin. Kauempana katselin yksin salaa, kuinka olit löytänyt uuden parhaan ystävän.

Opin leikkimään paljon yksinäni, siellä sivummalla, piilossa teiltä. Vuodet vierivät, tuli teini-ikä sekä isommat kaveriporukat, yhdessä kokeilua tupakasta alkoholiin, olihan se jännittävää. Menimme yhdessä, mutta se oli erilaista. Olin silti iloinen, että olin mukana porukassa, en ollut täysin yksin.

Kasvoimme aikuiseksi, asuimme tahoillamme kaukana toisistamme, pidimme silti yhteyttä somen kautta. Nykyään vain facebookissa tykkäilemme toistemme päivityksiä. Olisi mielettömän kiva nähdä. Vierailet usein lähistöllä, mutta kunpa tietäisin, koska olisit tulossa käymään, niin kutsuisin kylään. Tiedän, että voisin olla aktiivisempi myös itse. Olen silti taas kuin siellä puskassa piilossa, katsomassa salaa, kuinka sinulla on kivaa parhaan kaverisi kanssa. Nyt se vain on viime vuodet tapahtunut somen kautta…”

Nimim. Kolmas pyörä 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia