”Tuntuu, että joka puolella on huonoja äitejä, pahoja äitipuolia, kelvottomia puolisoita ja epäonnistuneita parisuhteita jne. Onko se niin, että ilkeily, moite ja negatiivinen palaute on aina helpompi antaa? Onko se itseltä pois, jos kehuu vuolaasti toista tai että on aidosti ystävällinen. Tuli mieleen, että voisi olla hyvä hetki haastaa Huonon Äidin lukijoita positiivisuuteen.

Mitäpä jos etsimällä etsisit hyviä asioita ympärilläsi? Heittäisit hetkeksi katkeruuden ja vihamieliset tunteet romukoppaan ja näkisit hyvän. Unohda menneet huonot kokemukset ja suuntaa katseesi eteenpäin. Ilkeiden sanojen sijaan asettelisit sanasi ystävällisesti. Älä moiti ja syytä. Lopeta piiloilkeily. Noudata hyviä, kohteliaita tapoja. Päästä lähipiiri hetkeksi jännityksestä ja pidä mölyt mahassa. Panosta siihen, että mietit mitä sanot. Älä piiloudu ”minä nyt olen tällainen” ” saatan sanoa, mutta en tarkoita”- taakse. Ja ennenkaikkea kehu. Anna positiivista palautetta. Mieti mikä on hyvin. Ei vain lapsille vaan myös aikuiselle. Työkaverille, ystävälle, tutulle ja tuntemattomalle. Yllätä ja piristä jonkun päivää. Ole jonkun pelastaja. Älä vaadi itselle vaan anna itsestä. Onnistuuko?” – Positiivisuus kunniaan

Nyt ollaan toimituksessa kyllä niin paljon samaa mieltä tämän Avaudu tästä -lomakkeen kautta haasteen lähettäneen kirjoittajan kanssa, että päätettiin nostaa vähän panoksia! Pistetään pystyyn positiivisten kirjoitusten kilpailu, ja palkitaan paras tarina himoituilla Huonon Äidin suklailla ja tällaisella mukilla, joka kuulemma on myös tykättyä tavaraa?

Osallistu näin:

 • kirjoita lämminhenkinen tarina, positiivinen keskustelunavaus tai hyvän tuulen avautuminen ja lähetä se meille nimimerkillä varustettana joko Avaudu tästä -lomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen johanna@huonoaiti.fi 30.11.2021 mennessä
 • Mainitse joko tekstin otsikossa tai alussa termi ”Kirjoituskilpailu”, niin osaamme erottaa kilpailuun osallistuvat tekstit muista avautumisista
 • Avaudu tästä -lomakkeen kautta muista liittää mukaan myös sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinuun yhteyden mahdollisen voiton osuessa kohdalle. Sähköpostiosoitteita tai muita yhteystietoja ei julkaista, ainoastaan nimimerkki mainitaan kirjoitusten yhteydessä

Parhaat tarinat julkaistaan ja laitetaan yleisön äänestykseen Huonon Äidin saitilla joulukuussa, ja eniten ääniä keränneen tarinan kirjoittaja tai nimimerkki voittaa maineen ja kunnian lisäksi Arabian Muumin päivä 2021 -mukin Huonon Äidin suklailla! Palkinnon suklaasisältö toimitetaan varastotilanteen mukaan, mutta melko varmasti voidaan luvata, että palkintosuklaata on enemmän kuin kuvaushetkellä kaapista löytyneet Lohtulevy ja Skumppasuklaa! Ei kannattaisi kuulkaa säilyttää kuvaussuklaita pitkäkyntisten sokerihiirten lähettyvillä, eli oman työpisteen kaapissa, johon (itse) pääsee vaivatta käsiksi nälän yllättäessä.

Kirjoituskilpailuun voi osallistua millä tahansa positiivisella tarinalla, jota ei aikaisemmin ole julkaistu, ei sähköisessä mediassa tahi painettuna. Lähetäthän kilpailuun vain omaa tuotantoasi, eli tekstiä (ja mahdollisesti kuvia), johon sinulla on tekijänoikeudet. Lähettäessäsi tekstin et voi julkaista sitä sellaisenaan muualla. Huono Äiti Oy pidättää oikeuden käyttää lähetettyä tekstiä myös kilpailun ulkopuolisissa julkaisuissa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Nyt jaamme yhdessä hyvää! Ja Muumimukin suklaalla……”

 • Emäntä68 sanoo:

  Milloin pääsemme lukemaan tarinoita :)?

 • Ilonpilaaja sanoo:

  Olisin tykännyt enemmän arvonnasta, kun on kurja kirjoittaa ja sitten huomata ettei kukaan äänestänytkään minun kirjoitustani.

  • Ilontuoja sanoo:

   Entäs jos äänestääkin?! Jospa sinäkin saat hyvän mielen positiivisella tuulelle virittäytymisestä, ja tarinasi lukija ilahtuu vielä enemmän! Ei tässä kilpailussa voi kuin voittaa 🙂 Iloa kirjoittamiseen siis ja kynä sauhuamaan! Tai siis sormet tanssimaan ilon oodia näppäimistölle ja paljon positiivista pulinaa tuuttiin!