”Kun lukee näitä Huonolle Äidille lähetettyjä avautumisia, voisi vähintäänkin huolestua. Miehen käytös kuvottaa, ärsyttää, kyllästyttää ja väsyttää. Lapset pidetään mummuloissa ja raha-asioista ei puhuta edes parisuhteen sisällä. Perheellisillä ei ole seksielämää ja arki on yhtä selviytymistä. Pyykitkin haisee pahalle, jos ei itse pääse niitä pesemään.

Uusperheitä ei nyt ainakaan saa toimimaan. Äitipuolen leima on tiukassa. Äidit toivoo salaa, ettei aikuinen lapsi ota lapsellista puolisoa. Koetaan, että lasten takia oma elämä jää elämättä. Toisaalta lapsen/nuoren itsenäistymistä estetään. Kait siis joku hoivattava pitää olla.

Miksi ihmiset tukehduttaa toisensa huonoissa parisuhteissa? Yhteinen elämä voi olla vankila toiselle, kun toinen sanelee mitä tehdään. ”Me” ei tehdä sitä eikä tätä. Sorry, että unohdit kysyä mitä se toinen haluaa.

Apua! Meillä on kullakin vain yksi elämä. Haluatko elää sen katkeruudesta rypemällä (ja opettaa sen myös lapsillesi), vai pystytkö tekemään kompromisseja, olemaan hallitsematta toista? Lopeta se ainainen valittaminen ja tee itse huonoille asioille jotain? Osaatko tulla puolitiehen vastaan?

Ei, sinun ei tarvitse pettää puolisoasi, ennen kuin voit lähteä suhteesta. Tai ei, sinun ei tarvitse sietää huonosti käyttäytyvää aikuista. Aika hyvä neuvo on kohdella toisia niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan. Joskus kiusaajat voittaa, mutta itseä voi suojella laittamalla ilkeät ihmiset estoon. Mutta se on kuitenkin varmaa, että ero muuttaa kaiken ja sen tajuaa vasta eron jälkeen. Olipa sitten kyse ystävästä tai parisuhteesta.”

Nimim. Aikuisten hiekkalaatikolla

Kuva Markus Spiske.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “”Avautumiset vähintäänkin huolestuttavat””

  • Väsymätön sanoo:

    Tää on kyllä totta, huonovointisuus tuntuu olevan todella yleistä nykyään. En tiedä onko ihmiset jotenkin heikompia nykymaailmassa vai mistä tämä johtuu, että helposti ollaan tyytymättömiä tosi moneen asiaan. Kaikkein raskaimpia ovat ihmiset, jotka jaksavat valittaa kaiken aikaa milloin mistäkin, mutteivat tee asioiden parantamiseksi yhtään mitään. Esimerkkeinä vaikka työpaikkaa voi vaihtaa, monentasoista terapiaa on tarjolla pariskunnille ja yksittäisillekin ihmisille, parisuhteesta tosiaan voi myös omaehtoisesti lähteä jos puolison kanssa yhteiselosta ei kertakaikkiaan enää tulee mitään.

    Välillä kuitenkin toivoisi että jokainen ihminen miettisi päivittäin edes YHDEN asian, josta voi olla kiitollinen elämässään ja pitää sitä voimavaranaan ja mahdollisena rakennusaineksena muidenkin osa-alueiden parantamiseksi.