”Oletko se sinä? Annoitko rakentavaa palautetta lyttäyksen sijaan? Laitoitko sydämen vai kerroitko kuinka sinulle ei koskaan voisi käydä niin (olethan täydellinen)? Luitko uutisia jotka kiinnostavat sinua vai uutisia joiden alle pystyi ilmoittamaan kuinka turha uutinen on kyseessä?

Otitko osaa vai olitko jälkiviisas? Empaattinen vai ilkeä? Osasitko ohittaa tekstit joissa käytettiin huumoria joka ei uponnut sinuun vai jäitkö tivaamaan selityksiä kuinka joku voi tälläisen vitsin ymmärtää? Muistitko että on monta tapaa elää vai piditkö kiinni siitä, että omasi on ainut ja oikea? Kirjoititko asialliseen sävyyn vai onko mielestäsi töykeys someen sopivampaa?

Peukutitko hyvää kirjoitusta vai etsitkö jokaisen kirjoitusvirheen ja kommentoit niistä? Tiesitkö että some on tehty valtavalle määrälle ihmisiä, jotka ovat hyvin erilaisia vai luulitko että some on tehty vain sinua varten? Osasitko olla hiljaa kun vitutti vai puritko turhautumisesi someraivolla?

Kuva George Pagan III. Ylin kuva Daria Nepriakhina.

Jos valitsit ensimmäisen vaihtoehdon jokaisesta kohdasta olet etsimämme henkilö. Sinut on juuri äänestetty hymyhenkilöksi! Hienoa että sinunlaisiasi on olemassa. Omaat hyvät käytöstavat ja osaat asettua toisen asemaan. Olet esimerkillinen aikuinen.

P.S. Harmillista ettei kukaan näitä pystejä jaa mutta kuulostat ihmiseltä joka tietää oman arvonsa ilman hymypatsastakin. Jatka samaan malliin ja yritä saada ystäväsikin mukaan!”

Nimim. H.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Somen hymypatsas 2020”

  • Mardu sanoo:

    Hyvä kirjoitus. Usein, kun netistä etsii tietoa keskustelupalstoilla lähes poikkeuksetta mennään ihan asian vierestä pusikkoon. Se on kyllä harmillista. Mietityttää kovasti, että onko näillä tyypeillä sellainen jo elämäntapa. Että käydään vain häiritsemässä mitä tahansa keskustelua. Toivottavasti tulevaisuudessa kansa olisi enemmän ykkösvaihtoehdon kaltaisia kommentoijia. Rentouttavaa kesää kaikille.

  • Joopu sanoo:

    Turvaistuinblogia pitävä ja Facebookin Turvaistuimet-ryhmän perustaja ja ylläpitäjä Taru Öster on ehdottomasti ansainnut tämän! Hän jaksaa vastata töykeyksiinkin asiallisesti ja rakentavasti.