Teinityttöjen keskinäisellä ystävyydellä on huono maine. Väitetään, että se on täynnä valtapelejä, mustasukkaisuutta ja selkään puukottamista.

Sellaistakin varmasti tapahtuu, mutta teinityttöjen keskinäisessä ystävyydessä on paljon sellaista, mistä me aikuiset (naiset) voisimme ottaa mallia!

Jos itsellä ei ole lähipiirissä teinityttöjä, voi muistella omaa nuoruuttaan. Monilla lienee kokemuksia, joita kaipaisi lisää aikuistenkin väliseen ystävyyteen.

Esimerkiksi nämä tavat ovat sellaisia, joita voisi omienkin ystävien kanssa toteuttaa enemmän:

Yökyläilyt

Teinitytöt ovat usein yökylässä toistensa luona, mutta aikuiset harvemmin. Mutta mikäs olisi sen mukavampaa, kuin vaikka katsoa yhdessä leffaa, mässyttää herkkuja, supista yömyöhään ja nukkua pitkään? Jos koti on täynnä porukkaa, ehkä ”yökylässä” voisi olla hotellissa, laivalla tai vaikka mökillä – ilman lapsia ja puolisoita!

Kehuminen

Katso teinien kuvia missä tahansa sosiaalisessa mediassa. Kommentit ovat pelkkää ”ihanin, rakas, kaunotar, upeus…”. Kyllä aikuisenkin tekee hyvää kuulla kehuja, joko kasvokkain tai somessa. Aloita tämä tapa kaveripiirissäsi!

Kauneudenhoitotuokiot

Jos kauneuden hoitaminen on sinusta ja kavereistasi mukavaa, palauttakaa tapaamisiinne ne kasvonaamioiden kokeilut, toistenne juurikasvun värjääminen ja kynsien lakkaaminen sekä meikkaaminen pelkästään ajanvietteenä. Se on kivaa ja rentouttavaa. Jos taas teette mieluummin jotain muuta, niin kokoontukaa vaikka rassaamaan pyöriänne, virkkaamaan tai pelaamaan pleikkaria.

Tunteiden purkaminen täysillä

Teinitytöt kiljuvat. Teinitytöt itkevät. Teinitytöt nauravat niin, että sille ei tule loppua. Miksi se pitäisi lopettaa? Antakaa tunteiden tulla ulos sellaisinaan, edes joskus!

kolme iloista naista
Kuvat Priscilla du Preez.

Hulluttelu

Muistele omaa nuoruuttasi, tuliko tehtyä pöljiä, mutta harmittomia tempauksia? Totta kai kaupungille voi lähteä peruukit päässä! Totta kai voitte syödä buffetissa todellakin kaiken minkä voitte syödä ja vähän päälle, vaikka siitä tuleekin huono olo. Ja kuka estää aikuista kiipeämästä puuhun tai tanssimasta kadulla?

Juoruilu

Juoruilu mielletään usein negatiiviseksi asiaksi, mutta kukaan ei voi kieltää, etteikö se lähentäisi ihmisiä toisiinsa. Sitäpaitsi missä sanotaan, että juoruilun pitää olla ilkeää? Juorua sydämesi kyllyydestä siitä, kuinka Mirkusta on tullut ihan sikahyvä äiti, Anna sai jätettyä sen ilkeän miehen ja Jonna sai ylennyksen. Toinen erinomainen juoruilun aihe on se, miten kuuma kukakin teistä on. Älä kato nyt mut se kattoo sua taas. Se niiiiin haluu sut!

Tsemppaus

Teinitytöt ovat kovia tsemppaamaan toisiaan. Varmasti pääset joukkueeseen, todellakin se tykkää susta, saat varmasti hyvän numeron kokeesta! Tätä voi oikein hyvin jatkaa aikuisenakin!

Huomionosoitukset ja yllätykset

Milloin viimeksi järjestit ystävällesi jonkun yllätyksen? Järjestä yllätyssynttärit tai jotain pientä kivaa. Yllätyksen ei tarvitse olla suureellinen. Esimerkiksi hyväntuoksuinen huulirasva oli mitä ihanin ylläri teininä, ja kelpaa sellainen aikuisellekin!

Lojaalisuus

Ystäväänsä puolustavan teinitytön tielle ei kannata asettua. Teini-ikäisenä lojaalisuus on ehdotonta, mutta vieläkö sinä jaksat olla täysillä ystäväsi puolella ja tukena, jos tarve on? Ehkä kannattaisi jaksaa. Jokainen meistä tarvitsee sen tunteen, että joku on sinun puolellasi, kävi mitä tahansa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia