”Hei äiti. V*****aako? Älä välitä. Se on normaalia. Se on yksi äitiyden ominaispiirre, että aina ei suksi kulje.

Muistatko ne hetket kun vastasyntynyt kakkasi kymmenen kertaa yössä, ja taskulamppua suussa pitäen vaihdoit sängyssänne kakkavaippoja miehen kuorsatessa vieressä? Muistatko sen epätoivon kun lapsi nukkui päikkärit vain liikkuvissa vaunuissa? Tai kun sait lapset nukahtamaan viimein, ja ninjana konttasit pois lasten makkarista pitkin lattioita kunnes kämmenesi osuu juuri siihen lattian narahtavaan kohtaan.. Muistatko ne monet itkupotkuraivarit kun kaikki ei mene lapsen mieleen, ja äiti on tyhmä ja ilkeä?

Älä huoli. Et ole yksin. Ja olet selvinnyt kaikesta koska olet Äiti. Et ehkä superihminen mutta aika lähellä. Kun lapsi sairastuu niin silloin kelpaa yleensä vain äiti. Kun tulee pipi niin äidin syli on se turva. Muista että olet rakastettu kaikesta siitä huolimatta mikä tuntuu lyövän sinut polvilleen.

Jos itkettää, itke. Jos palat loppuun, hae apua. Jos menet kauppaan paita väärinpäin ja t-paidan helma pikkareiden sisällä, älä huoli. Se on sitä äitiyttä. Ja lopulta se palkitsee. Onko parempaa palkintoa kuin se ihana pieni tai vähän isompi jälkikasvu joka sanoo että ”äiti sää oot ihana” Tai ”äiti on maailman ihanin prinsessa”.

Lapset ovat pieniä vain hetken. Osan elämässä on enemmän haasteita kuin toisen. Mutta jokainen äiti ja lapsi on yksilö ja jokainen on yhtä arvokas. Älä koskaan unohda myös ottaa omaa aikaa, pieni nollaaminen tekee hyvää ja jaksaa taas jatkaa töiden ja arjen pyöritystä.

Mikä tämän sekavan löpinän lopputulema on? No se on varmaankin se että rakasta ja arvosta itseäsi. Kaiken äitiyden alla on edelleen se sama nainen joka olit ennen lapsia. Nyt vain pienillä ja isoilla lisämausteilla.”

Nimim. Maailman ihanin prinsessa

Tämä on yksi Huonon Äidin positiivisten tekstien kirjoituskilpailuun lähetetyistä kirjoituksista. Mikä kirjoituskilpailun teksteistä ansaitsee sinun mielestäsi voiton? Äänestä voittajaa ja olet mukana Huono Äiti -tuotepaketin arvonnassa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia