Ystäväperheen mies meni nukkumaan kuin laama kun vaimo käski

Huono Äiti sai avautumisen:
”Pitääkö mennä nukkumaan yhtä aikaa puolison kanssa? Tätä jäin pohtimaan, kun ystäväpariskunta oli meillä yökylässä. Istuimme iltaa ja kaikki sujui mainiosti. Sitten ystäväperheen rouva ilmoitti, että nyt väsyttää me lähdemme nukkumaan. Siis hänen puoliso oli virkeä ja mukavaa juttua riitti. Mutta ei. Nukkumaan mennään yhtäaikaa.
Jäimme mieheni kanssa ihmettelemään tilannetta. Oikeastiko toinen voi sanella, että nyt minua väsyttää, joten ME menemme nukkumaan? Entä jos toinen haluaa katsoa elokuvaa tai tehdä jotain muuta. Voiko käydä koskaan illanvietossa ilman puolisoa, koska nukkumaanmenoaika meni jo?? Ja jatkuuko sama kuri myös aamulla eli noustaan ylös yhtäaikaa?
Myönnän sumeilematta, että meillä lähti ajatuksissa aivan laukalle olettamukset miten kaikki pitää tehdä yhdessä ja yhtäaikaa. Tuntui vain vain niin vaikealta ymmärtää miksi toinen haluaa ja saa päättää toisen perustarpeesta. Itsellä unen määrä ja laatu on vaihdellut myös iän myötä. Tuntuisi kohtuuttomalta hyppyyttää puolisoa vain omien tarpeiden ja mielihalujen mukaan.”
Nimim. Nukkumaan
Artikkelikuva: Joakim Honkasalo. PS. Me tiedämme, että kuvassa on alpakka. Laaman sukua 🙂
Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.
Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Meidän tuttavaperheessämme emäntä ilmoittaa juhlissa, kuinka monta annosta miehensä saa juoda alkoholia (yleensä yksi tai enintään kaksi) ja juurikin, milloin mennään nukkumaan. Joillekin tietysti tulee ongelmia, jos ei rajaa vedetä, mutta tunnen miehen pitkältä ajalta, eikä koskaan ole perhejuhlissa ollut ylilyöntejä ilman rouvaansakaan. Kyse on enemmänkin siis siitä, ettei rouva käytä lainkaan alkoholia ja vetäytyy itse muita aiemmin omiin oloihinsa, joten vaatii puolisoltaan samaa. Miestä tämä selvästi turhauttaa, kun muut jatkavat illanviettoa, ja rouva aloittaa mykkäkoulun, jos ei tottele. Myöskään kotona saunakaljaa ei kuulemma katsota hyvällä.
Minua ainakin alkaisi rassaamaan, jos kohdeltaisiin kuin lasta, vaikka taustalla olisikin jokin oma trauma tai pelko.
Ehkä se oli vain vaimo, joka sanoitti huomaavaisena etä nyt on aika jättää isäntäperhe omaan rauhaansa.
Meillä on ollut alusta asti selviö, että petiin mennään aina yhtäaikaa. Molemmat vaikuttavat ajankohtaan, mutta yhtä aikaa kuiteskin. Saa maata joka ilta lähekkäin kainalossa, jutella rauhassa, ja katsoa yhdessä sängyssä toisen kanssa vaikka ohjelmaa.
Ihan parasta mitä ei vaan voi missata!
Sitten on iltoja, että olen virkeämpi kuin mieheni ja kainalossa olon ja juttelun jälkeen miehen nukahtaessa luen itse vielä hetken kirjaa.
Mutta tämä illan rauhallinen kiirettömyys ja läheisyys. Se on parisuhteen varsinainen liima.
Mulla oli joskus kaveri, joka reissussa komensi milloin mun pitää mennä nukkumaan. Nukuttiin samassa huoneessa. Sai kyllä paljon naurua ja huumoria osakseen muilta matkakavereilta. Luonteeltaan komenteleva ja ”vahvatahtoinen” tyyppi muutenkin.
Tuli heti mieleen omat isovanhempani, jossa isoäiti kyllä määräsi yhteiset aikataulut, juurikin nukkumiseen menemisestä lähtien, eritoten ollessa kylässä. Isoäidillä oli parempi sosiaalinen taju ja sanoikin joskus suoraan isoisälle ”kyllä me mennään nyt pois jaloista, että talonväelle jää omaakin aikaa”.
Sit taas jos mietin itseäni ja puolusoani, niin usein toinen alkaa tehdä itse lähtöä unille ja toinen sitten miettii lähteekö samaan aikaan. Joskus lähtee, koska tekee mieli päästä yhdessä vielä juttelemaan, nukahtamaan kainaloon tai muuten vaan. Joskus sit toinen niin väsynyt, että menee selkeästi aikaisemmin unille, toisen jäädessä vielä hereille (tällöin tulee kyllä usein sanottua ”selaan vielä tän lehden”, ”mä jään vielä hetkeksi juttelemaan”, ”nukahda vaan, hiivin sit hiljaa viereen” tms). Poikkeuksena toki hetket, kun toinen meinaa jäädä arkena jumittamaan ihan tyhmästä syystä hereille, niin saattaa käsky käydä, että nyt nukkumaan, että jaksaa aamulla herätä! 😀
Miesystävän kanssa yleensä neuvotellaan siitä koska mennään nukkumaan mutta kyllä me yleensä yhtä aikaa mennään silloin kun yhdessä ollaan ja yleensä väsyneemmän mukaan toimitaan. Ja musta on ihan kiva jopa, että joskus miesystävä vasn tarttuu käteeni ja sanoo, että nyt mennään nukkumaan. Toki voisin kieltäytyä mutta en kyllä yleensä niin tee. Meillä on siis omat kodit niin emme ole aina saman katon alla. Tykkään mennä yhtäaikaa nukkumaan silloin kun ollaan yhdessä, olla lähekkäin ja seksiäkin on yleensä ennen nukahtamista. Joskus jos jompikumpi ei olekaan väsynyt niin hän poistuu sitten toiseen huoneeseen jos ei nukahda vaikka elokuvaa katsomaan tai lukemaan, valoisina kesäöinä voin lukea vaikka vieressäkin. Ei välttämättä herätä yhtä aikaa mutta aika usein niinkin. Silloinkin kun itse olisin voinut nukkua pidempään niin tykkäsin juoda yhdessä aamukahvin mutta viime aikoina taas kun olen esimerkiksi ollut töistä väsynyt niin olen voinut viikonloppuisin nukkua pidempään. Miesystävä taas usein nukkuu päiväunia jolloin en itse nuku eli ei meillä mikään fasistimeininki yhdessä nukkumisesta sentään ole.
Aiemmassa liitossani nukkuminen oli usein riidan aiheena. Oltiin todella erirytmisiä ja kaipasin omaa aikaa iltaisin ja pienetkin äänet häiritsivät ex-puolisoa, joskus jopa lasten äänet. Ymmärrän nyt, että mun olisi pitänyt paremmin huomioida häntä mutta olimme rytmeinemme myös aidosti sellaisia, että niitä oli tosi vaikeaa sovittaa yhteen niin, että kummallekin olisi ollut hyvä.
Mulle on jotenkin tosi tärkeää, että halutaan iltaisin vielä monen vuoden jälkeenkin nykyisen miesystävän kanssa viettää aikaa yhdessä ja hellitään toisiamme puolin ja toisin esimerkiksi hyvällä ruualla ja katsomalla toisen lempielokuvia vaikkei niistä niin itse välittäisikään ja mennään yleensä yhdessä nukkumaan myös. Se on yksi välittämisen symboli, ei mikään pakko kummallekaan.
Jaa. Montako kertaa lapsillekin sanotaan, että nyt äiti ja isä menee nukkumaan? Oikeasti tarkoitetaan, että nyt lasten ja muiden on siirryttävä nukkumaan tai muuten taka-alalle, ja äiti ja isä lähtevät joko oikeasti nukkumaan tai keskustelemaan omia juttujaan rauhassa tai sekstaamaan. Voi vieraillekin suoda oman yksityisen hetkensä ja olla miettimättä liikaa.
Exäni suvussa oli samanlainen pari. Vaimo ilmoitti aina milloin mennään nukkumaan mökkireissulla. Samoin kyläillessä ilmoitti, milloin lähdetään. Muutenkin päätti kaikki tekemiset. Syy paljastui, kun vaimo kerran joutui sairaalaan leikkaukseen. Mies tuli yksin meille. Ei mitään rajoja missään. Joi meidän viinit ja konjakit, mekasti ja haastoi riitaa pitkälle yöhön. Aamulla riekkui kalsarit vaan päällä eikä mitään yritystä lähteä kotiin. Ihan komennettava tyyppi. Ihme, että joku viitsii tällaisia paimentaa. Ehkä varakkuutta taustalla.