Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Hyvää Suomesta

Laskiaispulla aika on parhaillaan, nam! Näissä täysin kotimaisissa laskiaispullissa taikinaan tulee myös hiukan maitorahkaa. Mansikkahillo on helppo pyöräyttää kotimaisista pakastemansikoista ja hillosokeriakin on Hyvää Suomesta -merkillä.

Kotimaisilla raaka-aineilla voit päästä edulliseen ruoan kokonaishintaan, kun valitset järkevästi. Näissä resepteissä noudatetaan Hyvää Suomesta-merkin periaatetta: kun tuotteessa on useampi raaka-aine, vähintään 75% pitää olla kotimaista. Tunnistat kotimaisen raaka-aineen reseptissä merkistä.

Laskiaispullat

 • 50 g hiivaa
 • 2,5 dl maitoa
 • 250 g maitorahkaa
 • 2 kananmunaa
 • 2 dl sokeria
 • 1 kg vehnäjauhoja
 • 150 g voita

voitelemiseen ja päälle

 • 1 kananmuna
 • raesokeria

Täytteeksi

 • 500g pakaste mansikkaa
 • 1,5 dl hillosokeria
 • 3,3 dl kuohukermaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi mikrossa tai kattilassa. Liota maitoon hiiva. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja jatka vaivaamista käsin. Lisää lopuksi sula voi joukkoon ja vaivaa vielä n. 5 minuuttia. Kun taikina irtoaa käsistä ja kulhosta, jätä se kohoamaan n. 1 tunniksi liinan alle. Kun taikina on kohonnut n. tuplat, vaivaa taikinasta pullia. Kuumenna kattila hellalla keskilämmöllä ja lisää sinne hiukan mikrossa sulaneet mansikat. Laita joukkoon hillosokeri. Keitä mansikoita n. 5 minuuttia ja siirrä hillo toiseen astiaan jäähtymään. Ota taikina pöydälle ja puolita se. Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa 9 osaan. Vaivaa paloista pullia pöytää vasten kämmenpohjalla painaen. Laita pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Toista sama toisella osalla taikinaa. Anna pullien kohota vielä n. 30 minuuttia liinan alla. Laita uuni lämpenemään 200 c asteeseen. Kun pullat on kohonneet voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 12 minuuttia, kunnes pullissa on tasainen ruskea väri. Anna pullien jäähtyä hetki. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puolita pullat ja täytä mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

Hyvää laskiaista!

 

Kotimainen ruoka on meille suomalaisille tärkeä asia. Suomessa tuotettu, tehty ja pakattu ruoka on turvallista ja herkullista. Ruokaa, josta saa olla ylpeä. Suomalainen ruokavalinta kannattaa ja on vastuullinen teko, katsottiinpa sitä ruuan laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta.

Suomalainen ruoka on hyvää. Se on puhdasta, laadukasta, turvallista ja vastuullista. Näiden lisäksi kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy myös muita positiivisia asioita, kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Mistä sitten tietää, että ruoka on kotimaista? Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkkiHyvää Suomesta -merkki takaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn, ja sen avulla kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut ja pakatut tuotteet löytyvät helposti kauppojen valikoimista.

Hyvää Suomesta -merkistä tiedät, että:

 • liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita ovat aina 100 % suomalaisia
 • jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, se on 100 % suomalaista
 • useamman raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 – 100 % on suomalaista
 • lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa, suomalaisella työllä

Kotimaisuus ruoassa on aina ollut Huonon Äidin palkitun huippukokin Ilkka Lääverille tärkeää ja nämä maistuvat reseptit onkin tehty Hyvää Suomesta -merkin periaatteiden mukaisesti eli maito, liha, kala ja muna ovat täysin kotimaisia, ja raaka-aineiden kotimaisuusaste kokonaisuudessaan on vähintään 75 %. Raaka-aineissa on valittu Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja vaihtoehtoja aina kun se on ollut mahdollista, koska Hyvää Suomesta -merkki takaa elintarvikkeelle paitsi kotimaisen raaka-aineen, myös kotimaisen työn, joten kotimainen raaka-aine tuo myös toimeentuloa ja hyvinvointia suomalaisille.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia