Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Hyvää Suomesta.

Lihapullakeittoon sopivat hyvin monenlaiset kasvikset ja vihannekset ja lihapullakeitto on toivottu kestosuosikki! Nopeuttaaksesi ruuanlaittoa käytä pakastevihanneksia, joiden Hyvää Suomesta -valikoima alkaa olla jo melko laaja. Aina voi myös käyttää tuoreita juureksia ja vihanneksia. Viimeistele keitto tuoreilla yrteillä, juustoraasteella ja krutongeilla.

Kotimaisilla raaka-aineilla voit päästä edulliseen ruoan kokonaishintaan, kun valitset järkevästi. Näissä resepteissä noudatetaan Hyvää Suomesta-merkin periaatetta: kun tuotteessa on useampi raaka-aine, vähintään 75% pitää olla kotimaista. Tunnistat kotimaisen raaka-aineen reseptissä merkistä.

Lihapullakeitto

  • 800 g naudan tai sikanauta jauhelihaa
  • 1 kg pakaste kasviksia kuten keittojuurekset, wok vihannekset
  • 1 pussi pakaste herneitä
  • 100g tomaattipyreetä
  • 1,5 l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota tai fondue nappia
  • yrttejä kuten persiljaa ja timjamia
  • rypsiöljyä
  • voita
  • suolaa, mustapippuria, omenaviinietikkaa
  • 4 palaa paahtoleipää
  • juustoa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuumenna kattila levyllä ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Laita kattilaan tomaattipyree ja perään pakastekasvikset. Pyöräytä vihanneksia hetki kattilassa ja lisää vesi ja lihaliemikuutiot. Anna kiehahtaa kunnolla. Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon 1 tl suolaa ja mustapippuria rouhittuna sekä hienonnettuja yrttejä n. ½ dl. Sekoita mausteet jauhelihan joukkoon ja pyöritä jauhelihasta pieni lihapullia leivinpaperin päälle uunipellille. Laita lihapullat kuumaan uuniin ja paista 5 minuuttia. Lisää lihapullat nesteineen kattilaan. Ei haittaa, jos lihapullat ovat hieman raakoja vielä sisältä. Ne kypsyvät loppuun keitossa. Mausta keittoa tarvittaessa suolalla, pippurilla sekä omenaviinietikalla. Revi leipäsiivut paloiksi ja kuumenna paistin pannu. Laita pannulle 2 rkl öljyä ja leipäpalat. Paista koko ajan sekoittaen, kunnes leipä alkaa ruskistumaan. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja halutessa timjamia. Paista vielä hetki ja siirrä pannulta leivinpaperin päälle niin ylimääräinen rasva valuu pois. Tarjoile krutongit keiton kanssa. Lisää vielä keittoon halutessa tuoreita yrttejä ja juustoraastetta.

 

Kotimainen ruoka on meille suomalaisille tärkeä asia. Suomessa tuotettu, tehty ja pakattu ruoka on turvallista ja herkullista. Ruokaa, josta saa olla ylpeä. Suomalainen ruokavalinta kannattaa ja on vastuullinen teko, katsottiinpa sitä ruuan laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta.

Suomalainen ruoka on hyvää. Se on puhdasta, laadukasta, turvallista ja vastuullista. Näiden lisäksi kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy myös muita positiivisia asioita, kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Mistä sitten tietää, että ruoka on kotimaista? Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkkiHyvää Suomesta -merkki takaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn, ja sen avulla kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut ja pakatut tuotteet löytyvät helposti kauppojen valikoimista.

Hyvää Suomesta -merkistä tiedät, että:

  • liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita ovat aina 100 % suomalaisia
  • jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, se on 100 % suomalaista
  • useamman raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 – 100 % on suomalaista
  • lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa, suomalaisella työllä

Kotimaisuus ruoassa on aina ollut Huonon Äidin kokin Ilkka Lääverille tärkeää ja nämä maistuvat reseptit onkin tehty Hyvää Suomesta -merkin periaatteiden mukaisesti eli maito, liha, kala ja muna ovat täysin kotimaisia, ja raaka-aineiden kotimaisuusaste kokonaisuudessaan on vähintään 75 %. Raaka-aineissa on valittu Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja vaihtoehtoja aina kun se on ollut mahdollista, koska Hyvää Suomesta -merkki takaa elintarvikkeelle paitsi kotimaisen raaka-aineen, myös kotimaisen työn, joten kotimainen raaka-aine tuo myös toimeentuloa ja hyvinvointia suomalaisille.

 

Ps. Katso tästä mahtava laskiaispullien ohje:

Täysin kotimaiset laskiaispullat

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia