Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Keittiömaailma.

Katso miten huippukokki Ilkka Lääveri pyöräyttää nopean arkiaterian yllätyskassin raaka-aineista (resepti alla) samalla kun tutustumme Keittiömaailman Heli Hakalan kanssa ilmavaan Rigato -keittiöön, josta löytyy ylellisyyttä ja luonnon tuntua. Livetallenteen avulla saat reseptin ja valmistusmenetelmät  helposti haltuun, ja samalla opitaan jotain tämän hetken keittiötrendeistäkin!

Osallistu myös arvontaan, jossa voit voittaa 100 euron ISKUn lahjakortin! Lisätiedot artikkelin lopussa.

Keittiömaailman A la Carte -keittiöiden Rigato on skandinaavinen klassikko modernilla otteella. Rigaton näyttävä elementti on massiivitamminen ovimalli, jossa vedikkeettömyys tuodaan esille ovelalla tavalla ja hienovaraisesti; oven jokainen puusäle toimii vetimenä. Ovimalli häivyttää laatikostoratkaisuista etulevyjen linjat ja tekee pinnasta yhtenäisen. Erityisen edustava esimerkiksi saarekkeissa käytettäessä.

Paistileikettä ja kvinoaa mangovinaigretillä ja paksoylla, neljälle

Broilerin paistileike

600 g broilerin paistileikettä
2 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl rypsiöljyä
2rkl hunajaa
suolaa

Mausta paistilekkeet kevyesti suolalla. Leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi. Raasta inkivääri broilerien päälle. Mausta broilerit vallkosipulilla, inkiväärillä, soijalla, rypsiöljyllä ja hunajalla, ja anna marinoitua muutama minuutti.

Kuumenna pannu savuavan kuumaksi. Lisää pannulle öljyä paistamiseen. Paista paistileikkeiden molemmille puolille kaunis väri. Pienennä lämpötilaa ja paista vielä molemmin puolin n. 5-6 minuuttia. Lisää pannulle tässä vaiheessa loppu marinaadista. Voit kypsentää paistileikkeen loppuun myös 150 -asteisesa uunissa 10-15 minuuttia.

Kvinoa

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
2 tlk suolaa

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Keitä suolla maustetussa vedessä n. 15 min, kuunes kypsää ja valuta ylimääräinen vesi pois tarvittaessa.

Mangovinaigrette

1 kypsä mangoa
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 dl oliiviöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
suolaa
1 puntti kevätsipulia

Kuori ja kuutioi mango kattilaan. Lisää joukkoon raastetut inkivääri ja valkosipulinkynnet, oliiviöljy ja riisiviinietikka. Kuumenna nopeasti liedessä ja mausta suolalla, lisää lopuksi hiennonnettu kevätsipuli.

Pannulla pyöräytetty paksoy

2 pientä paksoy’ta

Pese paksoyt ja viipaloi pitkittäin 8 osaan. Kuumenna pannu ja lisää tilkka oliiviöljyä. Laita paksoyt paistinpannulle, mausta sokerilla ja suolalla. Paista hetki ja lisää tilkka vettä. Haihduta vesi pannulta.

Valmis nautittavaksi.

Meneekö resepti kokeiluun? Kerro kommenteissa ja osallistut ISKUn 100 €:n lahjakortin arvontaan! Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jotta saamme yhteyden voittajaan. Kaikkien Huonon Äidin kanavissa arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi 100 euron lahjakortti ISKUun. Arvonnan jälkeen kommentit yhteystietoineen poistetaan.

EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Anne V. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille! Arvontaan osallistuneet kommentit on poistettu.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia