Nukutko huonosti? Oletko surkea ja yksinäinen? Piinaako stressi ja oudot unet? Ryppyjä rakkaudessa? Ehkä vika on makuuhuoneesi sisustuksessa!

Feng shui on kiinalainen ympäristöoppi, jossa pyritään tukemaan ”elämänenergia qi:n” vapaata virtaamista. Länsimaissa sitä pidetään lähinnä sisustusoppina. Tieteellistä pohjaa feng shuilla ei ole, mutta eipä kotinsa järjestämisestä sen mukaan ole myöskään haittaa.

Jos sinulla on nukkumis- tai rakkausongelmia, kenties tilannetta parantaa se, että järkkäät makkarin feng shuin oppien mukaisesti.

Näin se käy:

– Makuuhuoneessa ei saa olla elektronisia laitteita kuten tietokoneita, kännyköitä ja telkkaria, eikä myöskään kuntoiluvälineitä! Nämä laitteet ja vempeleet aiheuttavat sen, että ajatus harhailee ja stressaannut. Samalla logiikalla kannattanee jättää myös vaaka makkarin ulkopuolelle! Kännykän käyttökielto makuuhuoneessa voisi tosiaan parantaa sekä unen laatua että suhdetta, kun sininen valo ei turhaan pidä hereillä eikä kännykän hiplaaminen vie aikaa puolison hiplaamiselta. Kenties kannattaa kokeilla!

– Tuulettaminen sekä mahdollisesti ilmansuodatin ja -kostutin voivat luoda makkariin niinsanotusti paremman ilmapiirin. Tunkkaisessa huoneessa on huono nukkua.

– Makuuhuoneen sävyjen tulisi mukailla ihmisihon väriä, eli kaikenlaiset beiget ja ruskeat ovat hyviä valintoja. Sen sijaan puhdasta valkoista ei saisi olla esimerkiksi seinissä – aijai me suomalaisethan olemme kovin kiintyneitä maalarinvalkoiseen – sillä se on liian stimuloiva ja voi siksi pitää hereillä. Toinen varottava väri on persikan sävy. Sitä on hyvä käyttää, mutta hillitysti. Persikka nimittäin on sävy, joka houkuttelee romattisia kumppaneita. Sinkulle tämä on kauhia riski, koska jos persikkaa on liikaa, alkaa ehdokkaita tunkea ovista ja ikkunoista ja suhteessa eläville yhtä lailla hankala kun sitten joutuu kertomaan kosijoille että on jo varattu. Tarkkana siis!

– Mieti sängyn paikkaa. Se ei saisi olla aseteltu niin, että nukut jalat kohti ovea. Ruumiit viedään jalat edellä pois ja sellaisesta tulee ikävä viba makkariin. Myöskään ikkunan alla ei ole hyvä nukkua, koska siinä on alitajuisesti turvaton olo. Sänkyyn pitäisi päästä molemmilta puolilta ja sängyssä pitäisi aina olla pääty. Pääty nimittäin antaa sellaisen fiiliksen, että saat tukea elämässäsi! Pään yläpuolella taas ei saa roikkua mitään, koska sekin tuottaa alitajuista uhkaa!

– Varmista, että kaikkea on pareittain. Tyynyjä, yöpöytiä, lukuvalaisimia ja niin edelleen. Yksinäiset, parittomat esineet nimittäin johtavat siihen, että sinustakin tulee yksinäinen ja pariton! Aika ikävä juttu vai mitä! Huomaa, että feng shuin mukaan tavaroita pitää olla kaksi vaikka asuisit yksin, olisit sinkku ja olisit varsin tyytyväinen elämääsi ilman puolisoa. Parilliset esineet lisäävät harmoniaa ja rakkautta!

– Ole tarkkana myös taiteen ja koriste-esineiden kanssa! Niidenkin tulee viestiä rauhaa ja harmoniaa. Ei siis mitään villejä, abstrakteja teoksia, kuvia itkevistä ihmisistä tai yksinäisiä patsaita!

– Eikä sitten mitään peiliä makkariin vaikka siitä saattaisi olla paljon iloakin joskus jos tajuat… Sängyn eteen asetettu peili nimittäin kutsuu suhteeseen kolmatta ihmistä!! Ilmeisesti kyseessä on pettämiskuvio eikä lapsi tai vapaamielinen järjestely, joten kannattaa olla varovainen! Ja se ”en mä mahtanut sille mitään että petin kun meidän makkarissa oli peili” -selitys ei sitten todennäköisesti mene läpi, ihan vinkkinä vaan…

– Toinen vältettävä juttu on roina. Ryönästä saa stressiä, mutta senhän sinä varmaan jo tiesitkin. Ylimääräistä rompetta ei saisi olla missään, mutta älä varsinkaan työnnä sitä sängyn alle pois silmistä.

Lähteet 1, 2.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia