Onko KELLEKÄÄN ikinä käynyt niin, että vauva on kakannut katastrofaaliset niskakakat silloin, kun hän on ollut jo valmiiksi likaisissa ja kulahtaneissa vaatteissa kätevästi kotosalla, ilman että perheellä on kiire minnekään?

Ei varmasti ole!!!

Kauheimmat kakkakatastrofit koittavat nimittäin aina silloin, kun on jokin seuraavista tilanteista:

Olette lentokoneessa

Vauvan kanssa lentäminen on muutenkin kylmää hikeä nostattava ajatus. Huutaako vauva koko ajan? Kestätkö kuunnella huutoa itse? Kestävätkö muut matkustajat? Kestätkö sitä, että vauvaan sattuu? Kestätkö muiden matkustajien paheksuvia katseita? Huh.

No huudon ja muun säätämisen (kuumat kahvit syliin, oksentava esikoinen…) lisäksi kakkakatastrofi tapahtuu täällä jos jossain! Ensin huomaat vauvan liikehdinnän…sitten vauvan ilmeen…sitten jo haistat…ja eipä aikaakaan kun kellertävänruskehtava kostea läikkä alkaa ilmestyä, aivan oikein, vauvan olkapäälle!!! A-P-U-A.

Lapsi on turvaistuimessa

Tämä katastrofi voi käydä joko niin, että ette edes ehdi liikkeelle (ettekä määränpäähän ajoissa), mutta toki myös niin, että ehdit lähteä tyytyväisenä ajamaan. Kaikki on hyvin, tie rullaa alla, joka nippeli ja nappeli mukana, vauva ei itke…mutta mikä täällä haisee? Ei varmasti mikään, kuvittelet koko jutun!

Perillä sitten huomaat, että kakkaa on kaikkialla. Turvaistuin on vaihtanut väriä, vauvan vaatteet ovat yltäpäältä kakassa ja niin on myös itse vauva. Seuraavat puoli tuntia kuluukin istuinta, autoa ja vauvelia siivotessa. Haju on riemunasi vielä monta automatkaa!

Kun on kiire

Jos olet lähdössä ajoissa, kakka yllättää niin että et lähdekään ajoissa. Mutta varsinkin jos olet jo valmiiksi tiukilla aikataulusi kanssa, on kakkaräjähdys väistämätön! Siitäs sait, olisit valmistautunut!!!

Parasta tämä on talvella, kun olet juuri saanut vauvan ja isommat lapset käärittyä kolmeen kerrokseen villaa, toppaa ja vällyä, ja kakkatsunami syöksyy joka ikisen kerroksen läpi. Seuraa rattoisia tuokioita hiestä kiemurtelevien lasten itkiessä imelässä kakanhajussa ahtaassa eteisessä. Ai että!

kakkahymiökeksejä
(Joko olet leiponut kakkakeksejä? Ohje täällä!)

Kun vauvalla on ykköset yllä

Ehkä olet niitä vanhempia jotka jaksavat pukea vaavin joka päivä nätisti. Tai sitten olet niitä, jotka jaksavat tehdä sen kerran kuukaudessa. Miten vaan, silloin kun vauvalla on oikein erityisen nätit vaatteet, kenties vielä kallis ja ehkä hölmösti vielä jotenkin vaikeasti pestäväkin asu, SILLOIN iskee kakkatsunami. Mummon käsinvirkkaama pitsimekko, se törkeän kalliin vauvanvaatemerkin ihanuus, se valkoinen siisti paita…kakassa yhtä kaikki!

Kun sinulla ei ole mukana vaihtovaatteita vauvalle

Onneksi tämän virheen tekee yleensä vaan kerran. Älä ikinä, siis kuuna päivänä, lähde liikkeelle vauvan kanssa ilman vaihtovaatteita! Se on kuin manaisit kakkajumalia näyttämään voimansa.

Kun vauva tuhisee kylvyn jälkeen nakuna sylissäsi

Oi miten ihana pikkuinen pallero, vauvanhajuinen, puhdas ja suloinen. Mikä täydellinen hetki…siihen asti kun olette yltäpäältä kakassa molemmat. Ei muuta kuin kylpy uusiksi, ja vanhemmalle kanssa. Bonuksena huomaat, että kakkia ehti valahtaa myös uusille sohvatyynyillesi. Ostithan kuivapestävät, ostithan?!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia