Ne vaanivat kaikkialla. Hetkeksikään ei parane herpaantua. Vatsatauti, nuhakuume ja kaikki muut rattoisat tartuntataudit!

Pöpöiltä puolustautuisi parhaiten ja terveenä säilyisi varmimmin, jos eristäytyisi yksin kotiin. Mutta silloinhan jää paitsi kaikesta hauskasta! Kun kotiinjääminen ei ole vaihtoehto, pitää yrittää turvata selusta jollain muulla tavoin, kuten boostaamalla vastustuskykyä terveellisillä elämäntavoilla. Lisätukea voi hakea Rela Tabs + D maitohappobakteereista.

Jeesiä tosiaan tarvitaan, kun lapset ovat varsinaisia pöpöimureita. Ihan kuin heillä olisi pyrkimyksenä sairastaa niin monta flunssaa ja vatsaflunssaa kuin ikinä mahdollista! Luulisi että lapsetkin muistaisivat kuinka kurjaa kipeänä on, ja varoisivat, mutta ei!!

Lasten omaan Kerää joka tauti -ohjelmaan kuuluu ainakin kaikki tämä:

Kun ollaan kylässä, lapset leikkivät tyytyväisinä ja yhtä tyytyväisinä aivastavat toista päin näköä, minkä jälkeen leikki jatkukoon!

Synttäreillä maistetaan karkkia ja laitetaan se takaisin kulhoon. Sitten maistetaan karkkia, jota kaveri jo maistoi, suoraan suusta vaan tarjolle: tää on hyvää ota, kehottaa kuolan peittämää namua tarjoava lapsi. Ja suuhunhan se karkki katoaa!

Kaupoilla pikku kädet tarttuvat jokaiseen kahvaan ja räpeltävät kaikkia pintoja mille ylettyvät. Minkä jälkeen tahmanäpeillä kaivetaan vähän nenää ja totta kai syödään löydökset, nam nam. Tai jos tulee väsy, unihiekkaisia silmiä hierotaan vimmaisesti likaisilla käsillä.

Ulkona hypitään joka lätäkössä, oli sitten kumpparit tai lenkkarit. Tiedä siitä sairastuttavatko märät jalat, mutta eivät ne kyllä terveyttäkään edistä!

Ravintolassa tutkitaan kaikki leikkinurkan lelut erityisen perusteellisesti, suutuntumaa myöden. Muiden ruokiakin saatetaan maistella, ja sama lusikka käy joka tyypin suuhun.

Uimahallissa on koko ajan pissahätä, ja sehän johtuu tietenkin siitä, että altaan vettä on juotu desikaupalla!

Kotiintullessa unohdetaan tai ”unohdetaan” pestä kädet. Pesitkö kädet kysymykseen vastataan vakuuttava joojoo!! ja tartutaan voikkariin.

Eikä aikaakaan kun lapsesta alkaa kuulua rään ryyskytys, tai pieni herää yöllä kuumeeseen. Kaikkein kivoin vaihtoehto toki on se, että istutaan bussissa kotimatkalla ja lapsi sanoo, että nyt on vähän huono olo. Kaksi sekuntia ja okse peittää vähintään ympäröivät kaksi neliömetriä. Anteeksi te jotka olitte juuri meidän kanssa uimahallissa, ja anteeksi te, jotka olette tässä bussissa! Toivottavasti teillä on oma vastustuskyky kunnossa…

Sitähän voi boostata näillä Relan 5 + 1 vinkillä: liiku maltillisesti, syö kotimaisia marjoja, nuku riittävästi, relaa, älä stressaa ja pese kädet. Vinkki numero +1 on Rela Tabsin ottaminen päivittäin.

Jos haluat lisäturvaa basillihyökkäyksiltä osallistu kommentoimalla tätä juttua 10 kpl Rela Tabs -tuotepaketin arvontaan! Kommentoi ihan mitä tahdot, vaikka Relaa vähän tai Huono Äiti on paras (tää on kestosuosikki) tai APUA!

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö Relan ja Huonon Äidin välillä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 30 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

30 vastausta artikkeliin “Voisko mitenkään välttää edes jonkun taudin?!”

 • Niinaliina sanoo:

  Sairashuoneelta terve!
  Silmätulehdus- sekä räkätauti/kuumekeskus perustettu eilen. Pitkälle päästiin ennen kuin eka silmätulehdus tuli lapselle (2v)
  .
  Ohjenuorana pidän että parannellaan huolella ennen kuin päivähoitoon/kouluun mennään. Muutenhan ne kierteet ei katkea ja jatkuvasti sairastellaan.

  Asiallisia ja hyvin höystettyjä artikkeleita Huonolla Äidillä.Kiitos niistä.

 • Heidi sanoo:

  Flunssan torjuntaa, mutta silti se iski. Niisk. 🙌

 • Tuuma sanoo:

  Sairaana ei hoitoon eikä töihin, yksi oireeton päivä kotona ennen kuin liikenteeseen lähdetään. Valitettavan paljon kuulee sitä että tullaan kipeänä hoitoon kun vanhemmat ei voi olla kotona kun max kolme päivää….ja kas kohta on taas omakin lapsi sairaana. Tiedän että palkaton vapaa ei kauheasti houkuta, mutta silloin jos on pakko niin on. Kaikki eivät valitettavasti ajattele sitä että toiselle lapsella sairastuminen voi aiheuttaa myös jotain muuta lisäksi ja pahimmillaan tulee sairaalareissu… no oli pakko vähän purkautua mutta tää on valitettavasti totta.

 • Äite sanoo:

  Koputan puuta…

 • SanttuSanna sanoo:

  Koputan puuta ja sanon että tänä vuonna ollaan oltu terveitä.Silloin kun tyttö meni tarhaan,niin oltiin kaikissa maailman vatsa ja räkätaudeissa 😕

 • Henna sanoo:

  Virukset sun muut basillit VEKS meidän tontilta!!

 • Henna sanoo:

  Pöpöt VEKS meidän tontilta!!

 • Hannastiina sanoo:

  Käsien (hysteerinen) pesu ja Sinkki 👍

 • Sanna sanoo:

  Niisk!!! Hatsuui!

 • Johanna sanoo:

  Seuraavaa oksu tautia pelon sekaisin tuntein odottaen 😱