Rasvapurkissa lukee, että tuote on hajusteeton tai hypoallerginen, joten sen voi ostaa turvallisin mielin ja lätkiä lapsensa iholle, eikö? No ei välttämättä.

Monet ostavat varsinkin lapsilleen kosteusvoiteita nimenomaan sillä perusteella, että niissä ei ole allergisoivia aineita tai hajusteita.

Ihotautilääkäri Steve Xu kollegoineen tutki, mitä 100 suositussa kosteusvoiteessa oikeastaan on. Kävi ilmi, että tuotteet eivät välttämättä vastanneet pakkausmerkintöjä. 45 % ”hajusteettomista” tuotteista sisälsi hajusteita ja 83 % hypoallergeenisista tuotteista sisälsi potentiaalisesti allergisoivia aineita.

Kuvituskuva.

Mitä tulee ”ihotautilääkärien suosittelema” -tekstiin, missään ei kerrota, keitä nämä ihotautilääkärit ovat, ja montako heitä on. Eli lause ei sinällään kerro mitään.

Xu suosittelee käyttämään mahdollisimman vähän tuotteita kemikaalikuorman pienentämiseksi ja vain yhtä aineitta sisältäviä tuotteita ihon kosteutukseen, kuten sheavoita tai öljyjä, allergiariskin vähentämiseksi.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia