Nykyään on olemassa pornokategoria MILF eli Mother I’d Like to Fuck, suomeksi siis pantava mutsi. Toisin kuin nopeasti ajateltuna voisi olla kyseessä ei ole mikään kypsän naisen seksuaalisuuden ylistys. Vaan se kertoo siitä, että ajattelemme äitien seksuaalisuuden olevan joku vähän outo erikoisuus.

Miehet valittavat keskustelupalstoilla ja täällä Huonossa Äidissäkin siitä, että lapsen saamisen jälkeen seksikkäästä ja ihanasta vaimosta tuli halatissa laahustava valas, jota ei seksi enää kiinnosta.

Syynä on tietysti usein se, että lasten saaminen ja hoitaminen on raskasta, ja luonto on järjestänyt niin, että äidin fokus menee jälkeläisistä huolehtimiseen. Mutta kuinka paljon asiaan vaikuttaa se, että ajattelemme että äiti ei saa olla seksikäs?

Tämä älytön väite on valitettavasti todennettu useissa tutkimuksissa. On käynyt ilmi esimerkiksi, että:

– äideillä on negatiivisempi käsitys seksistä kuin lapsettomilla naisilla.

– 2/3 naisista uskoo, että naisen seksuaalisuuden ilmaisun pitäisi muuttua lasten saamisen jälkeen.

– yli puolet naisista uskoo, että äidit eivät saisi pukeutua provosoivan seksikkäästi.

Tämähän on kamalaa! Lisäksi seksuaaliterapeutti kertoo, että naiset sanovat tällaisia asioita:

– En tunne itseäni enää seksikkääksi nyt kun olen äiti.

– Syyllistyn laittautumisesta.

– Äidit eivät saa pukeutua paljastavasti.

– Seksi ei enää ole niin tärkeää.

Miehet taas sanovat, että he näkevät vaimonsa eri tavoin lasten saamisen jälkeen ja kokevat, että äidin kanssa ei voi harrastaa rietasta seksiä.

Hormonit, väsymys ja kropan muutokset totta kai vaikuttavat siihen, kuinka seksikkääksi nainen itsensä tuntee. Mutta iso merkitys on myös tällaisilla kulttuurisilla ajatuksilla, joiden mukaan äiti ei voi eikä saa olla seksikäs ja himokas.

Näistä elämää rajoittavista ennakkoluuloista voi päästä eroon vasta kun ne tiedostaa. Jokainen voi toki omalla kohdallaan päättää, mihin elämässään keskittyy ja mitä pitää tärkeänä. Seksi voi olla jossain elämänvaiheessa tai pysyvästikin sellainen asia, mikä ei vaan kiinnosta. Se on täysin ok. Mutta jos elämäänsä kaipaa seksiä ja seksuaalisuutta, ei siitä pidä luopua siksi, että ”äiti ei saa olla seksikäs” tai ”äiti ei saa haluta seksiä”.

Jos saa itsensä kiinni rajoittavista ajatuksista, on parempi haistattaa niille pitkät. Sama koskee tietysti myös muiden naisten arvostelua. Ethän kommentoi sitä, saavatko muut äidit käyttää seksikkäitä vaatteita tai tälläytyä? Saati sitä, toteuttavatko he seksuaalisesti itseään sinun mielestäsi oikein?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Voiko hyvä äiti olla kuuma kissa?”

 • Tia sanoo:

  Isot pojat olivat kertoneet puolisolleni, kun ensimmäistä lastamme odotimme, että synnytyksen jälkeen on sama kuin naisi sateessa porttikongiin.

  No, väite tuli todistettua perättömäksi. Lisäksi se, että tuoreena äitinä mulla oli hillittömät halut jo kahden viikon päästä synnytyksestä. Ei millään pystynyt odottamaan lopputarkastukseen.

 • Äiti ja nainen sanoo:

  Mä en tajua miten naiset voi näin pillastua tästä. Sääliksi käy miestä, joka näkee itse vaivaa naisensa (ja tietty myös itsensä) takia ja nainen muuttuu muumitunika-äidiksi joka ilmeisesti kokee tilanteen niin että elämäntehtävä täytetty, eipä enää tarvitse vaivautua. Ennen kuin lapset lähtee kotoa ja huomaa olevansa yksin (voi kokea myös olevansa suhteessa missä hänestä ei välitetä) ja sitten parutaan miten kamalia miehet on. Ja juu, aina voi valittaa ja ihmetellä miten mies ei auta, tue, kannusta, mutta useimmin tilanne voi olla myös se, että nainen ominut lapset ym hommat kotona itelleen ja mies saa sättimiset siitä kun yrittääkin tehdä asioita oman näkemyksensä mukaan (eli eri tavoin kuin nainen). Ei me naiset oikeasti olla noin herkkänahkaisia etteikö voitaisi myöntää, että helposti annetaan itsemme vaan ”rupsahtaa” kun lapset on syntyneet ja joku miespolo siitä uskaltaa sanoa.
  Tämä vastaus olis varmaan kuulunut siihen juttuun missä se miehen kertomus oli, mutta tulipahan nyt tähän.

 • Anonyymi sanoo:

  Tää nyt on ikivanha klisee, ettei nainen halua. Eikö tästä jo pitäisi päästä pois. Koskaan ei puhuta siitä, että mies ei halua synnytyksen jälkeen. Vaimo ei tunnu haluttavalta, kun on synnyttänyt. Tästä ei kukaan kirjoita . Nainen vain ihmettelee mikä hänessä on vikana. Onko ”paikat” löytyneet? Onko sektiolla synnyttäneillä tätä ongelmaa? Onko vaimo kuin ”äiti”?