Nainen on naiselle susi. Naiset ovat kieroja selkäänpuukottajia. Naisvaltaisella työpaikalla on aina riitoja.

Tätähän me hoetaan. Mutta onko väitteellä yhtään mitään perää?

Sinä joka luet tätä, olet suurella todennäköisyydellä nainen. Oletko sinä kiero? Oletko selkäänpuukottaja? Juoruiletko, juonitteletko ja ilkeiletkö? Niin, tuskin mitenkään erityisesti. Mutta sinun pitäisi olla, jos kerran kaikki naiset ovat. Sinun, minun, meidän kavereiden ja kollegan ja sen naisen junassa. Mutta mehän ollaan ihan kivoja, ainakin suurimmaksi osaksi.

Entä mietipä milloin viimeksi joku on auttanut sinua? Tukenut sinua? Tarjonnut rohkaisua? Ai ystäväsi? Äitisi? Siskosi? Joku nainen? Joku selkäänpuukottava, kiero, valehteleva nainen? Sillä eihän naisia ole muunlaisia!

Totta kai on olemassa ilkeitä ja kieroja naisia. Mutta on olemassa myös ilkeitä ja kieroja miehiä. Toiset ihmiset ovat kieroilijoita ja haluavat muille pahaa, eikä se riipu sukupuolesta.

Todella monet väitteet mitä naisista esitetään, pätevät yhtä lailla tai jopa paremmin miehiin. Naiset kuulemma eivät sano asioita suoraan, vaan vihjailevat ja ilkeilevät epäsuorasti. Mutta mietitäänpä perusmiestä. Sanooko hän sinulle, että haluaisin lopettaa tapailun? Ei, hän ei vain enää koskaan vastaa sinulle. Sanooko hän, jos hän on tyytymätön avioliittoonne? Ei, hän mököttää sohvalla tai pakenee autotalliin. Entäpä epäsuorat loukkaukset? Niitähän opetetaan miehille naisten iskemisvinkkinä!

Miesten suoruutta vieläpä hehkutetaan sillä, että he ennemmin lyövät kuin puhuvat pahaa selän takana. Millä ihme logiikalla lyöminen voisi olla hyvä juttu??

Pätee toki miehiinkin se, että eivät he kaikki ole tällaisia. Kuten todettua, yksilöt ovat ikäviä tyyppejä, eivät sukupuolet. Eikä voida sanoa että kieroilu tai juonittelu olisi naisellinen ominaisuus – eikä sitäkään, että vain miehet löisivät.

Mutta koska me hoemme koko ajan sitä, miten kieroja ja ilkeitä naiset ovat, alamme uskoa siihen. Väitämme, että naiset eivät tule toimeen porukassa. Väitämme, että naiset aina sulkevat jonkun pois joukosta ja puhuvat pahaa. Mitä enemmän tätä toistetaan, sitä enemmän uskomme tähän. Rupeamme tulkitsemaan kaikkea näkemäämme ja kokemaamme tältä pohjalta.

Lopulta emme ehkä edes huomaa, että yleensä aina naiset ovat kivoja ja ihmissuhteet kitkattomia, vaan tulkitsemme jokaisen kommentin nälvimiseksi tai juonimiseksi. Mitä jos emme usko siihen, emmekä opeta lapsillemme, että naiset ovat yhteistyökyvyttömiä keplottelijoita ja miehet väkivallalla asiansa ratkaisevia? Ehkä meillä kaikilla olisi helpompaa ja kivempaa yhdessä.

Nimim. Ihmisiä kaikki

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ai miten niin naiset eivät tue toisiaan?”

  • 3n 35v äiti sanoo:

    Naiset ainakin jotkut osaavat luovia ja esim. Töissä toimeen pitää tulla vaikka ei ylimpiä ystäviä ollakaan, ei meidän tarvi vapaa-ajalla viettää aikaa yhdessä. Itse kuulun niihin naisiin jotka eivät hauku selän takana, mulla on niin paljon munaa että voin sanoa suoraan jos jonkun naama ärsyttää tai joku tekee tyhmiä juttuja. Tykkään että myös mulle sanotaan suoraan niin ei tarvi puukottaa selkään. Joo ja kyllä aina välillä tulee riitaa ystävä naisten kanssa mutta kummasti puhdistaa ilmaa ku sanotaan mitä sylki suuhun tuo ja sitten pyydellään anteeksi ja taas kaikki luistaa kuin rasvattu.