Mies ei tee mitään, ja sen mitä mies tekee, mies tekee väärin! Kuulostaako tutulta?

On totta valitettavan monissa perheissä ja parisuhteissa, että nainen tekee kaiken tai lähes kaiken, ja mies on kuin iso lapsi jota pitää komentaa ja käskyttää. Mutta sitten on sellaisiakin tilanteita, että vaimo kitisee ihan turhasta…kokemusta on!

Itsekin olin nuorempana ihan mahdoton. Mies halusi liian usein ulos kavereiden kanssa. Mies halusi väärään ravintolaan syömään. Miehellä oli tyhmä tyyli ja ruma paita. Mies laittoi ruokaa väärin. Mies toi kaupasta vääriä asioita. Olisi ehkä helpompi luetella ne asiat, joita mies ei tehnyt väärin, kuin ne jotka hän teki!

Sitten vähän vanhenin, ja asiat muutenkin elämässä muuttuivat. Asioiden tärkeysjärjestys meni uusiksi. Nykyään en ymmärrä, miten jaksoin valittaa kaikesta tyhjänpäiväisestä.

Nykyään kuuntelen muiden naisten juttuja silmät selällään. Mies toi kuviollista talouspaperia kun piti olla valkoista! Tämä pilaa koko keittiön feng shuin nyt! Vielä hämmentyneenpänä kuuntelen miesten juttuja, kun he eivät uskalla paljastaa vaimolle, että lapsen jalkapallo unohtui treeneihin, ettei tule vaimolta huutoa.

En usko, että naisten kitinä johtuu siitä, että he olisivat pikkumaisia kontrollifriikkejä. Eiköhän siellä ole jotain muuta taustalla. Varmaan huoli, valitus ja kiukuttelu lähtee jostain ihan oikeasta syystä. Esimerkiksi talouspaperiasia pännii, kun mies ei viitsinyt kuunnella ja tehdä asiaa sillä tavalla kun nainen nimenomaisesti nätisti pyysi.

Mutta voisikohan tällaisiin pikku juttuihin suhtautua niiden arvon mukaisesti, eli pikkujuttuina? Ei sillä talouspaperilla ole väliä. Ei unohtuneilla tavaroilla ole väliä, jos ne kuitenkin saa takaisin. Ei sillä ole niin väliä onko varmasti imuroitu ihan jokaista nurkkaa myöten. Eikä sillä ole väliä onko lapsella eriparisukat.

Kyse ei ole täydestä hälläväliä-asenteesta tai siitä, että opettaisi välinpitämättömälle miehelle, että tämän ei tarvitse olla pätkän vertaa kiinnostunut vaimon tarpeista. Kyse on siitä, että kaikilla on mukavampaa, jos vähän relataan. Myös vaimolla itsellään!

Nimim. Entinen pirttihirmu

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vaimo lopeta se turha kitinä!”

 • Väsynyt sanoo:

  Ai että naisen pitäisi vain nöyrtyä ja vaieta ja tehdä itse?
  Ja jos sitä kuviollista pyytää tuomaan niin miksi sitä ei voi tuoda? Ei minun mieheni ainakaan tykkää siitä että tuon hänelle mietoa sinappia kun hän pyysi väkevää eikä siitä että tuon tavallista grillimakkaraa kun hän pyysi väkevää maustettua. Ja sillä mitä tuo on väliä sillä se on toisen huomioon ottamista ja välittämistä eikä vie paljon aikaa etsiä se mitä pyydettiin tuomaan ja koskee niin naista kuin miestä.
  Ja se että mies imuroi vain keskeltä huoneita eikä kunnolla on iso juttu koska aikuinen mies tekee niin kahdesta syystä eli on joko oikeasti niin tyhmä tai siksi että haluaa näyttää naiselle että ei yhtään välitä. Ja semmoisesta siivoamisesta ei ole yhtään mitään hyötyä. Tahallaan aiheutettua vaivaa ja pahaa mieltä omalle rakkaalle niin omalle rakkaalle!!!
  Meillä mies ostaa ruokaa hinnasta välittämättä ja meillä on yhtä suuri palkka jos joku sitä heti miettii. Aikanaan kun meillä oli tosi vähän rahaa niin tein miehelle kauppalistan ja kirjoitin tarkkaan minkä nimistä ja väristä ja hintaista jotta raha riittäisi vielä loppukuuksikin. Tyyliin kaksi sinistä 400g pakettia floramargariiniä 1.50e yhteensä. Mies toi sitten kaksi isoa pakettia jotka maksoi tietenkin enemmän kuin tuplasti. Loppukuusta ei sitten ollut rahaa eikä margariiniä.
  Olen parisuhteemme alusta lähtien hillinnyt itseäni jotta en sano miehen tavasta tehdä asioita koska se miten minä teen ei ole ainoa oikea tapa. Mutta se että yhteisessä ja lastenkin kodissa ei siivota, pestä pyykkejä jne on asioita joita jokainen normaaliälyinen aikuinen tekee säännöllisesti on sitten mies tai nainen. Ja niistä on pakko toiselle sanoa ihan sama vaikka se sanomisen kohde on mies.