Nyt tarvittaisiin neuvoa muilta vanhemmilta tähän avautumiseen, joka lähetettiin Huonoon Äitiin:

”Miten muut päiväkoti-ikäisten vanhemmat aiotte ratkaista tämän: nyt kun päiväkoti alkaa, päiväkodeissa on tiukka suhtautuminen nuhaan ja kuumeeseen. Eli jos olen oikein ymmärtänyt, pienikin nuha käännyttää lapsen pois hoidosta.

Kuva CDC.

Itse en ainakaan tiedä, miten hoidan tilanteen, jos lapsi ei pääse pikkuisen sairaana hoitoon? Ei meillä ole valmiina isovanhempia kotiovella odottamassa, että saisiko tulla tänäänkin varahoitoon. Meillä ei myöskään ole mahdollisuutta jäädä kotiin, meidän työmme eivät ole etätöitä.

Mitä ihmettä tässä tehdään sitten? Mitä muut ajattelette tästä ja miten aiotte toimia?”

Nimim. Sanna

Oletko myös pohtinut sitä, että miksi päivähoidon alotus on monille niin arka aihe? Lue lisää täältä.

Lue myös tästä, miksi kotona oleva äiti vie kuitenkin lapsensa päivähoitoon.

Artikkelikuva BBC Creative.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 32 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

32 vastausta artikkeliin “Viekö koronan pelko meiltä päivähoidonkin?”

 • Tinuli sanoo:

  Päiväkoti ei ole sairaskoti.

  Sairas lapsi tartuttaa muut lapset.

  Jos sinun lapsesi sairastaa ja sen vuoksi joudut jäämään pois töistä, ole sen verran reilu että et aiheuta samaa ongelmaa päiväkodin muiden lasten vanhemmille.

  Jokainen on vastuussa itse omista lapsistaan. Se vastuu ei kuulu päiväkodille.

 • Vähemmän altistuksia, harvemmin tauteja sanoo:

  Oletteko miettineet että kokonaissairaspoissaolojen (ja aikuisten työstäpoisolojen) määrä saattaa kummallakin tyylillä olla suurinpiirtein sama, tai jopa vähemmän jos kukaan ei vie päiväkotiin niitä enemmän tai vähemmän sairaita lapsiaan? Tällöin saattaa käydä niin, että tauteja ei kierrä niin paljon, eikä sairastumisia lapselle (ja vanhemmalle) tule niin usein. Ehkä käykin niin, että lapsi onkin hoidosta poissa vain muutaman kerran 1-2 viikkoa vuoden aikana, sen sijaan että olisi esim. 10 kertaa 3 päivää (tai enemmän). Koska sieltä päiväkodostahan niitä tartuntoja eniten tulee ja sitten nenät vuotaa vuoden ympäri, kun aina on hoidossa joku lapsi joka on tuotu liian aikaisin taudin jälkeen takaisin tai jolla on vain lievä tauti. Uusien järjestelyjen kokonaislopputuloksen pystyy arvioimaan vasta kun sitä on kokeiltu jonkin aikaa, esim. vuosi.

  Ja näihin ”mitä se pieni nenänvuoto haittaa” kommentteihin: Meidänkin lapsi aloitti kesäloman muutaman päivän kovalla kuumeella ja hengitysvaikeuksilla (vaikkei ollut korona) + päälle viikon räkätauti, koska käytiin kylässä hänen kaverinsa luona jolla oli vähän nenä vuotanut. Lapsi ei muuten vaikuttanut sairaalta, joten äiti ei asiasta maininnut etukäteen. Ja itse komppaan, lapsi ei vaikuttanut minullekaan sairaalta, ainoa oire oli ollut nenän vuotaminen. Mutta toiselle se sama tauti voi tehdä vakavammat oireet, oli sitten korona tai ei. Ja lisäänpä vielä että sitten oltiin myös joidenkin päivien päästä me aikuiset kipeinä, ja flunssa kesti 1-1,5 vko meillä. Että vaikkei kaikkia tauteja voi välttää, niin kyllä vaan olisin halunnut siitä nenän vuotamisesta saada etukäteen tiedon ja päiväkoteja koskien toivonut kyseisen lapsen pysyvän kotona, edes sen kolme päivää.