Miltä kuulostaisi äideille suunnatut viinifestarit, jonne vauvat olisivat tervetulleita mukaan? Mukavalta tavalta tavata toisia äitejä ja nauttia viinistä, vai vaaralliselta?

Torontossa järjestettiin A Very Mommy Wine Festival (melkoisen mutsinen viinifestivaali), jonka slogan kuului vapaasti suomentaen vauva sylissä ja viiniä lasissa. Tapahtuman ajatuksena oli rento yhdessäolo muiden äitien kanssa ja mahdollisuus maistaa viinejä eri puolilta maailmaa.

Festivaalin järjestäjiä on kritisoitu paljon alkoholin ja vauvojen yhdistämisestä samaan tapahtumaan. Kritiikki kohdistui naisten lisääntyneeseen alkoholin ongelmakäyttöön sekä äidin juoman alkoholin vaikutuksista imetettävään vauvaan.

Imettävänkään äidin satunnainen ja kohtuullinen alkoholinkäyttö ei nykytietämyksen mukaan ole vaarallista: Alkoholi imeytyy äidinmaitoon kuten äidin vereenkin. Esimerkiksi jos äidin veressä on 0,2 promillea alkoholia, myös äidinmaidossa on alkoholia saman verran. Tämä promillemäärä ei siirry vauvan elimistöön äidinmaidon kautta sellaisenaan vaan vauvan veren alkoholipitoisuus on pienempi, kertoo imetys.fi. 0,2 promillea on hyvin vähän, eikä vauva tule siitä humalaan. Sen sijaan äidin erilainen käytös, ympäristön äänet ja maidon muuttunut maku voivat häiritä vauvaa. Humaltunut henkilö ei tietenkään sovi vauvan hoitajaksi.

Naisten alkoholinkäyttö taas on nyt äidiksi tulevien ja pienten lasten äitien ikäluokassa suurempaa kuin heidän äideillään tai nuoremmissa ikäluokissa. Festivaalia kritisoineet kommentoivat myös, että nykyinen viininlipittelykulttuuri ja viinin yhdistäminen rentoutumiseen lisää vaivihkaa naisten alkoholismia.

Festivaalin järjestäjät puolustautuivat sanomalla, että tapahtumassa ei ole pakko juoda alkoholia, ja että he tarjoavat äideille mahdollisuuden ottaa rennosti ja olla suorittamatta. He myös kehottivat ihmisiä pohtimaan, olisiko kukaan huolestunut tapahtumasta, jossa isit maistelevat olutta vauvat mukanaan? Ehkä se olisi kaikkien mielestä vain hellyyttävää ja söpöä?

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia