No niin. Tämä aihe on ollut listalla jo hieman pidempään, mutta sitä on hienosti lykätty aina “huomiseen” kun on tullut tärkeämpää kirjoittamista. Oikea syy tietysti on että ei oikeasti saatu selvää puhutaanko tässä nyt tarkasti rusinareiän vai välilihan paljastamisesta auringolle. Ei olla ihan 100% varmoja vieläkään, mutta onko sillä nyt niin väliä, samassa lähiössä.

Siis mistä nyt on kyse? Eli vähän aikaa sitten joku terveysvaikuttaja atlantin toisella puolella paljasti Instagramvideossaan että paljastamalla pyllynsä auringolle 30 sekuntia päivässä hän saa enemmän energiaa kuin viettämällä päivän pihalla vaatteet päällä. Ihailtavaa on myös se että videolla auringolle pyllisteltiin yhdessä kavereiden kanssa, se se vasta on sitä ystävyyttä. #friendshipgoals ?

Löydettiin mekin alkuperäinen video Instasta, käyttäjältä ra_of_earth. Mutta laitetaan vain screenshotti, koska jos kiinnostaa niin paljon niin saatte ihan itse nähdä saman 30 sekunnin vaivan kuin mekin nähtiin!

Välilihan auringonottoa

Kuva ra_of_earth, Instagram

Videosta tuli tietty hitti, ja mukaan trendiin liittyi muitakin terveysintoilijoita. Eduiksi kerrottiin mm. että se ehkäisee elinvoiman vuotamista kehosta ja vahvistaa sisäelimiä. Pitää myös yllä tervettä libidoa, ja järkyttää naapureita jos parvekkeelta puuttuu näkösuoja.

Toisaalta taas valoon on tullut myös negatiivisia puolia, esimerkiksi kun näyttelijä Josh Brolin kertoi polttaneensa peräaukkonsa tätä kokeillessaan, ja varoittaa nyt nuorisoa että älkää ihmeessä kokeilko tätä kotona!!

Onko tässä trendissä sitten jotain perää? Kannattaako pyllistellä takapihalla paremman olon toivossa? Ei ainakaan lääkärien mukaan. Väliliha on todella ohut ihoalue eikä minkään ihonkohdan paljastelua auringolle ilman suojaa suositella. Erään tohtorin mukaan auringon päästäminen sinne mihin aurinko luonnollisesti ei paista voi olla jopa vaarallista, ja pidemmän ajan kanssa voi vaikka nostaa syöpäriskiä.

Aurinko paistaa

Kuva Daoudi Aissa. Ylin kuva Dawid Zawila.

Ehkä jos muistaa käyttää aurinkorasvaa? Ei välttämättä kannata, ei nimittäin ole löytynyt mitään tieteellistä tukea persuksen paistattelun terveysvaikutusten tukemiseksi. Enemmän hyötyä on ihan “perus” meditaatioilla ja rentoutumisella.

Onneksi meillä täällä pohjoisessa on sen verran pimeää ja kylmää aikaa näiden trendien ilmaantuessa että harva varmaan lähtee kokeilemaan. Ei me ainakaan, eikä kannata teidänkään. D-vitamiiniakin saa helpommin purkista.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia