Sitkeimpiä laihdutususkomuksia on se, että illalla ei saa syödä. Jotkut lopettavat syömisen kuudelta, jotkut kahdeksalta, jotkut pitävät illan, yön ja aamun kestäviä 16 tunnin paastoja.

Mutta nyt Instagramissa villitsee dieetti, jossa syödään illalla ja vieläpä hiilareita. Dieetti kulkee nimellä carb backloading, mikä tarkoittaa suoraan käännettynä hiilihydraattien paluukuormausta. Nimi on myös sanaleikki termistä carb loading, eli hiilaritankkaus, jota jotkut käyttävät tehostamaan urheilusuoritusta.

Dieettiä kokeilleet jakavat Instagramissa häshtägillä #carbbackloading melko vakuuttavia ennen ja jälkeen -kuvia. Käyttäjät väittävät, että carb backloading -dieetti vähentää vatsan turvotusta, poistaa iltapäiviin usein liittyvän uuvahduksen ja auttaa nukkumaan paremmin. Sekä saa itsepintaiset kilot sulamaan!!

Lisäksi hyvänä puolena tietenkin on se, että iltaisin saa syödä hiilareita. Aika moni tykkää herkutella iltaisin, ja onhan suurin osa ruokaan liittyvistä menoistakin iltapainotteisia. Tällä dieetillä ei siis tarvitsisi jättää ravintolailtoja ja illanistujaisia väliin.

Instagramissa monet jakavat kuvia hiilaripitoisista herkuista, kuten donitseista ja hampurilaisista joita he nautiskelevat iltaisin, kun hiilarien syöminen on sallittu…

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, eikö? Noh, jotta dieetti toimisi, ei tietenkään voi syödä läjäpäin pastaa tai ahmia pizzaa joka ilta. Toisaalta kaikenlaiset hiilarit mahtuvat kyllä laihduttajankin ruokavalioon, mikäli niitä syö kohtuudella.

Tällainen on carb backloading -dieetti:

– Aamulla ja päivällä syödään proteiinia ja hyviä rasvoja.

– Iltaisin syödään myös hiilihydraatteja. Ohjeissa kehotetaan syömään hyviä hiilareita, ei ahmimaan keksejä ja pizzoja.

– Kyseessä on tietynlainen keto-dieetti, sillä tarkoitus on saada elimistö polttamaan rasvaa energiaksi.

Vähähiilihydraattinen dieetti voi toimia laihdutuksessa, mutta elimistö tarvitsee myös hiilareita. Monille voi sopia se, että aamuisin ja päivisin syö vain vähän hiilihydraatteja ja iltaisin enemmän. Hiilarit voivat väsyttää, joten tuhti perunaa tai pastaa sisältävä ateria voi olla lounasaikaan tai iltapäivästä liikaa. Sen sijaan illalla ei haittaa, jos silmä alkaa lupsumaan, päin vastoin.

Kaikkien dieettien kanssa kannattaa muistaa se, että on fiksumpaa pyrkiä ruokavalioon jota voi ongelmitta noudattaa jatkuvasti. Dieetistä lipsuu aika äkkiä jos se on liian hankala. Eikä kukaan voi elää loppuelämäänsä ateriankorvikkeilla tai muna-valkoviinidieetillä…

Jos sinulla on kokemuksia hiilarien rajoittamisesta iltaan, kerro kommenteissa toimiko vai ei!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia