Miksi me suomalaiset niin rakastamme mökkeilyä? Monille hyvin tärkeä syy on luonnonrauha.

Se, että saa nauttia olostaan ja hiljaisuudesta, rentoutua ilman kaupungin jatkuvaa kakofoniaa. Mutta mitä tapahtuu, kun mökkinaapureiksi osuu perheellinen mölyapinoita?

Lapsista lähtee ääntä ja lasten pitää saada leikkiä, mutta jokin kohtuus metelin määrässä pitäisi olla. Oma loma voi mennä pilalle siitä, että joutuu kuuntelemaan joka ikinen päivä aaumusta iltaan taukoamatonta huutoa. Meluisan perheen mökkinaapurikseen saanut avautuu:

”Sun kakaras ja koiras huuto vei mun mökkirauhan!!

Voiko niille lapsille sanoa mökillä, olkaa hiljempaa? Voiko koiraa kieltää haukkumasta taukoamatta?

Kun me olimme lapsia, meille sanottiin: hys, älkää huutako, antakaa mökkinaapurienkin nauttia luonnon rauhasta. Ja me olimme hiljempaa kunnes ääni taas nousi ja meitä jonkin ajan päästä kiellettiin uudestaan.

Nyt minä saan mökkirauhassani kuunnella kaikki mökkinaapurin lasten huudot: äiitiii, tule laiturille – en nyt ehdi, äiiitiiii, toi puri mua, no tule tänne ja tätä kello 23 asti joka ilta. Samaan syssyyn ne koirat, joiden ääni raikaa veden yli yötä päivää. Ihmiset eivät osaa enää yhtään ajatella lähimmäisiään!

Tai sitten aikuiset ovat mökillä niin kännissä, etteivät edes huomaa, että lapset ja rakit pilaavat koko naapuruston rauhan. Ja huom. En edes aloita juttua vesiskoottereista ja veneistä. Ei kai tässä muu auta kuin myydä mökki.”

Nimim. Hiljaisuutta kiitos, edes joskus!

Tämä keskustelunavaus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus alla olevalla lomakkeella. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Millaista ääntä sinun mielestäsi on mökillä kohtuullista pitää? Saako lapsista lähteä ääntä aamusta iltaan? Entä koiran haukunta? Pitäisikö vesillä päristelijät saada kuriin? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “P*skoja terveisiä mölymökiltä!!”

  • Luonnonrauha, katoava luonnonvarako? sanoo:

    Pienten lasten äänet kuuluvat elämään, mutta juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneiden mökkinaapureiden nuorten koko viikonlopun ja öiden läpi kestävät ryyppybileet eivät kuulu asiaan! Asiaan voisi edes yrittää suhtautua ymmärtäväisemmin, jos ryyppybileet mökillä kestäisivät vain yhden illan ja niistä ilmoitettaisiin naapureille ennakkoon. Tuolloin tietäisi itse olla poissa omalta mökiltä, eikä tarvitsisi ihmetellä keskellä yötä omaan mökkipihaan ajelevia nuorten autoja, jotka ovat tulleet etsimään kyseistä bilepaikkaa ja eivät löydä perille. Samoin alati naapuritontilla räksyttävä koira rikkoo mökkirauhan, varsinkin kun koira päästetään räksyttämään pihalle heti klo 6-7 aamusta. Tosiasia on se, että nykypäivänä ei enää oikeasti osata huomioida muita ihmisiä ja tässä tapauksessa omia mökkinaapureita. Monesti on tullut myös mietittyä, että mitäpä jos meidän vartiorotuun kuuluva koira haukkuisi yhtä paljon kuin mökkinaapureidemme koira? Koiran kuulua haukkua silloin kun on aihetta, esim. kun vieraat tulevat mökkipihaan, mutta ei kuitenkaan 24/7 ollessaan pihalla.