Tiedäthän sen tilanteen. Karkkihyllyllä tai kassajonossa, yksi perheestä saa kohtauksen, kun nyt ei mennyt niinkuin hän halusi. Karkit jäivät saamatta tai muut olivat ihan tyhmiä!!

Se vaan, että hepulikohtauksen saava on nykyisin äiti. Aikuinen ihminen, joka tiuskii lapselle. Käytävän lattialle heittäytyvää, itkupotkuraivareita vetävää lasta näkee enää harvoin. En edes muista milloin viimeksi.

Kiukuttelevia äitejä näkee usein. Aivan liian usein.

Suuttua saa, ja jokainen suuttuu joskus. Turhautuakin saa. Ja hermostua. Kaikki nämä voivat käydä kenelle tahansa ja myös julkisella paikalla, eikä siinä ole mitään väärää.

Väärin tekee vasta silloin, kun suuttuessaan on ilkeä muille. Ja usein siitä on kyse. Hermonsa menettävät äidit puhuvat lapsilleen tosi rumasti. Eivät asiasta komentaen vaan tiuskimalla ja jopa haukkumalla lasta.

Se on hirveää kuultavaa ja nähtävää, ja väkisinkin miettii, että jos julkisella paikalla tapahtuu tätä, niin millaiset olot ovat kotona? Suurin osa meistä kuitenkin pystyy hillitsemään itsensä ihmisten ilmoilla. Jos silloinkin keittää niin pahasti yli, että lasta alkaa solvata, kyllä huolettaa se mitä tapahtuu suljettujen ovien takana.

Mutta ihan yhtä lailla huolettaa äidin puolesta. Ehkä syy siihen, että lasten raivareita ei enää juuri näe, on se että äidit ovat niin perehtyneitä kasvatukseen nykyään. Lapselle osataan jutella ja perustella, eikä kasvatus perustu pelkoon ja mielivaltaan. Mutta ovatko nykyiset vanhemmuutta koskevat vaatimukset niin suuret, että äidit eivät enää jaksa vaan napsahtavat vaikka siellä ruokakaupassa?

Väsymyksestä ja voimattomuudestahan lapselle rähjääminen kertoo. Ei kukaan sitä ilkeyttään tee. Ehkä pitäisi yrittää höllätä, jos pinna palaa koko ajan, ja yrittää saada apua, vaikka helpommin se on sanottu kuin tehty.

Ja kun ne hermot väistämättä välillä menevät, yrittää purra kieltä sen verran, että ei ole lapselle ilkeä. Normaalin rajoissa suuttuminen ei riko ketään, mutta rumat sanat ovat eri juttu.

Nimim. Taas raivarit

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia