Unohtuiko laittaa sima tekeytymään? Et ole ainoa, helpostihan se unohtuu kun päivät menevät niin nopeasti. Ilman simaa saattaa jäädä silloinkin, kun sen valmistaa ajoissa. Ehkä sima onnistuu yli odotusten ja kaikki on vappuun mennessä juotu. Tai sitten sima ei tosiaankaan onnistu… Siman valmistaminen on aina vähän seikkailu, missä voi mennä monella tavalla metsään. Hiivaa lorahtaa vähän liikaa, ja sitten juomasta tulee lapsilta kiellettyä. Sima ei käy, kun tuli mokattua lämpötilan suhteen. Sima käy sellaisella raivolla, että pullot räjähtelevät pitkin jääkaappia, sattuuhan näitä.

Mutta ällös huoli! Vappupirskeisiin voi aivan hyvin tehdä myös pikasimaa! Se saa simaisen makunsa fariinisokerista ja sitrushedelmistä, ja poreet lisätään vissyn ja limpparin avulla. Tähän simaan tulee aito maku fariinisokerin ansiosta, ja muutenkin tulee sellainen olo että tämä on itse tehtyä!

Pikasima

– 1 l vettä
– 2 dl fariinisokeria
– 6 limeä tai 3 sitruunaa
– 2 dl Spriteä tms.
– 1 l kivennäisvettä

Pese limet tai sitruunat, harjaa huolella ja pese kuumalla vedellä. Valitse luomuhedelmiä jos mahdollista. Kuori sitruunat ohuesti kuorimaveitsellä. Laita kuoret, vesi ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Mausta juoma limeistä tai sitruunoista puristetulla mehulla. Nosta juoma jääkaappiin kylmenemään. Kaada juuri ennen tarjoilua joukkoon limppari ja kivennäisvesi. Juo heti, tämä sima ei säily!

Tätä ja myös ihan sitä perinteistä simaa voi tietysti tehdä myös vapun jälkeenkin. Jostain syystä simaa tulee juotua vain parina päivänä, vaikka maistuisihan se makoisalta myös kesällä ja vaikka kesän juhlissa.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia