Ovatko sukujuhlat täyttä piinaa? Etkö keksi mitään puhuttavaa kenellekään töissä? Osallistutko kesäkurssille ja istut siellä tuppisuuna?

Kokeile näitä neuvoja, jos smalltalk on sinulle vaikeaa:

– Muista, että kohta tämä on ohi

Et joudu juttelemaan saman ihmisen kanssa koko päivää tai iltaa. Yleensä on kyse muutamista minuuteista. Rentoudu.

– Anna toisen puhua

Kuuntele ja myötäile. Älä huolehdi siitä, mitä sinun pitäisi sanoa. Kaikki tykkäävät hyvästä kuuntelijasta!

– Kysy kysymyksiä

Kysele spesifejä asioita, kuten mistä pidät eniten työssäsi tai kuka sinua inspiroi, niin keskustelu etenee.

– Älä kysy mitä kuuluu

Kukaan ei osaa vastata muuta kuin ”hyvää”, ja keskustelu juuttuu siihen. Kysy mieluummin vaikka ”mitäs uutta sinulle sitten viime näkemän?”. Älä kysy ”kuinka perhe voi” vaan vaikka että mitä keskustelukumppanisi on tehnyt perheensä kanssa viime aikoina.


Ylin kuva Cristian Newman.

– Älä ajattele että olet tylsää seuraa

Sinulla on omia näkemyksiä ja ajatuksia. Uskalla puhua niistä ja tuoda esiin asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Poikkeava puheenaihe voi innostaa muitakin ja parhaassa tapauksessa löydät jonkun joka jakaa saman kiinnostuksen kanssasi.

– Elehdi

Eleisiin on helppo reagoida, ja ne auttavat kuulijaasi ymmärtämään sinua ja vastaamaan samalla aaltopituudella. Jos vaikka kerrot kaameista treffeistä ja puistelet päätäsi ja pyörität silmiäsi, elekielesi kertoo että kuulijasi voi rentoutua ja nauraa kanssasi.

– Älä vastaa töksähdellen

Jos haluat että keskustelu sujuu mukavasti eikä ole piinallista, tee oma osasi. Jos joku kysyy, miten lomat menivät, älä vastaa ”Hyvin.”. Sen sijaan vastaa esimerkiksi ”Mukavasti on mennyt, oltiin mökillä tekemässä remppaa ja lasten kanssa käytiin risteilyllä. Mökillä piti häätää ampiaispesä ja laivalta ostettiin hirveästi karkkia.” Näin keskustelukumppanisi saa monta asiaa mihin tarttua, ja voitte jatkaa keskustelua esimerkiksi rempasta, risteilylaivoista, ampiaisista tai karkin syömisestä.

– Ajattele positiivisesti

Vaikealta tuntuva juttutuokio saattaa johtaa vaikka mihin: uuteen työhön, ystävyyteen tai parisuhteeseen!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Unohda piinaava small talk! Näin juttelu sujuu”

  • Säheltäjä sanoo:

    Ei ole ongelmia,saan juttuseuraa vaikka terkkarin odotusaulassa.Olen introvertti mutta mulle sattuu aina kaikkea hölmöä joka kirvoittaa jutunjuurta vieraiden kanssa.hetkeksi😊muuten olen vaitonainen asioistani ja kuulostelen ihmisiä mielelläni ennenkuin päätän osallistunko keskusteluihin,tuttujen ja sukulaisten kanssa.