”Se oli ihan tavallinen elokuun aamu paitsi, että esikoinen lähti into piukeana koulutielle. Ekaluokkalainen… Ihan pieni ja intoa puhkuen, kun oli niin paljon uusia lapsia luokalla. Kukapa olisi uskonut heistä pienistä mitään pahaa? Jo vuoden päästä alkoi sairastelukierre. Milloin koski mahaan, milloin päähän ja milloin nousi ihan konkreettinen kuume ja oksetti.

Äitinä minulla olisi pitänyt soittaa hälyytyskelloja, mutta en tajunnut, että suloinen tyttöni oli joutunut koulukiusaajien kynsiin. Hän oli liian kiltti sanomaan vastaan ja siksi jäi aina viimeiseksi, kun joukkueita valittiin. Hän oli aina se, joka jäi välitunnilla kaveriringin selän taakse.

Kun eräänä iltana lapsi itki lohduttomasti, että kaverit lähtevät juosten karkuun, kun hän yrittää mennä leikkeihin mukaan, sain vihdoin tietää, mitä koulussa tapahtui päivästä toiseen. Laitoin viestiä opettajalle, joka otti kaverit puhutteluun. Yksi kiusaajista itki, toisella ei ilmekään värähtänyt. Ei kai tajunnut, että siinä olisi ollut mitään outoa tai väärää…

Kun se olisikin jäänyt siihen… lapselle soitettiin pilapuheluita, joissa väitettiin sisaruksille tapahtuneen jotain pahaa. Lisäksi hän sai tappouhkauksia ja häntä kehoitettiin myös riistämään hengen itseltään. Sitä lapsi yrittikin ala-asteen loppupuolella, mutta onneksi epäonnistui. Hänelle keksittiin ilkeitä lisänimiä, jotka eivät kaunista lastani kuvannut ollenkaan. Lisäksi lapseni sai kyseenalaisen maineen ja hänestä alkoi kiertämään ilkeitä juoruja.

Tänä päivänä lapseni on huostaanotettu… Lapseltani meni mielenterveys, eikä harhaluuloisuutensa vuoksi voi asua tällä hetkellä kotona. Hävisimme koko perhe… Kiusaajat siis voittivat… emme pystyneet taistelemaan tätä kansansairautta vastaan… emme pystyneet taistelemaan koulukiusaajia vastaan. Äitinä toivon vain, että lapsi tulee kuntoon ja voi elää normaalia elämää tulevaisuudessa. Arpi minun sydämessäni ei tule koskaan häviämään.”

Nimim. Särkynyt äidin sydän

Jos lastasi kiusataan, täältä voit saada apua

Rikosuhripäivystyksen sivut 

MLL:n lasten ja nuorten netti ja puhelinpalvelu tässä linkissä https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mielenterveys ry:n Sekasin Chat auttaa laajasti nuoria, tästä lisää tietoa https://mieli.fi/fi/tukea-netistä

Koetko, että sinua kiusataan töissä? Tästä apua https://www.ttl.fi/tyoyhteiso/tyopaikkakiusaaminen/toimi-nain-koet-etta-kiusataan/

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “”Tyttöni koulukiusaaminen johti huostaanottoon””

 • "Kärsivä mummo" sanoo:

  Entä mistä lapsi saa apua, jos omat vanhemmat ovat lapsensa kiusaajia? Valitettavasti niitäkin on. Kaikki näyttää ulospäin hyvältä, varakkaalta ja normaalilta. Lapsen äitikin voi olla menestyvä, puoleensa vetävä ja kuitenkin sosiopaattinen tai jopa paykopaattinen. Onkohan lastensuojelulla ammattitaitoa ja asiantuntemusta huomata tällaiset manipuloijat ja valehtelijat, joita lähipiiri joutuu mielistelemään lapsen vahingoittamisen ja koston pelossa? Lapsi voi olla erittäin älykäs, lahjakas ja menestyä koulussa…

 • isovaari vaan sanoo:

  Jos mies taputtaa ystävällisesti työkaverin peppua, mitä siitä seuraa.
  Jos vanhempi mies taputtaa alle 18v peppua, mitä siitä seutaa.

  Vaikka kaikkea koulukisaamisen muotoja ei saada pois, yhteen pitäisi puuttua.
  *Toiseen ihmiseen koskeminen olisi täysin kiellossa*. siitä seuraisi varoituksen jälkeen ankara rangaistus.

 • Riikka Leppämäki Karjaa sanoo:

  Ja se on oikein hänelle.