Joululahjat ovat tärkeä osa joulun juhlaa, mutta kuinka paljon rahaa niihin kannattaa käyttää?

Lahjabudjetti riippuu tietysti monista tekijöistä, kuten perheesi taloudellisesta tilanteesta, lastesi iästä ja kiinnostuksen kohteista sekä siitä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa haluat lahjojen hankkimiseen käyttää.

Jos et ole varma, kuinka paljon rahaa joululahjoihin kannattaa käyttää, voit käyttää seuraavia ohjeita:

Perheen taloudellinen tilanne: Jos sinulla on rajallinen budjetti, voit miettiä, kuinka paljon rahaa voit käyttää lahjoihin kuukaudessa. Voit esimerkiksi päättää, että jokainen lapsi saa kuukausittain 20 euroa lahjoihin.
Lasten ikä ja kiinnostuksen kohteet: Vanhemmille lapsille voi ostaa kalliimpia lahjoja kuin nuoremmille lapsille. Voit myös miettiä, mitä lahjoja lapsesi todella haluaisivat.
Lahjojen hankkimiseen käytetty aika ja vaiva: Jos haluat viettää aikaa lahjojen etsimiseen ja hankkimiseen, voit ostaa kalliimpia lahjoja. Jos taas haluat säästää aikaa ja vaivaa, voit ostaa edullisempia lahjoja.

Tässä on muutamia esimerkkejä siitä, kuinka paljon joululahjoihin voi kulua per lapsi:

0-3-vuotiaat lapset: 20-50 euroa
4-6-vuotiaat lapset: 50-70 euroa
7-12-vuotiaat lapset: 70-100 euroa
13-18-vuotiaat lapset: 100-150 euroa

ENTÄ MITÄ SANOO TUTKIMUSTIETO PIENTEN LASTEN LAHJOMISESTA

Tutkimukseen osallistuneita taaperoita valvottiin leikkien parissa  30 minuutin ajan. Kaikki osallistujat leikkivät vähintään 15 minuuttia, kahden minuutin totuttelun jälkeen, keskimäärin 20,5 + 6 minuuttia. Tutkimuksen aikana tapahtui vain yksi tuhoavan leikin tapaus, ja osallistuja oli helppo ohjata takaisin leikin pariin.

Testasimme hypoteesia, jonka mukaan vähemmän leluja sisältävä ympäristö johtaa parempaan leikin laatuun, ja keskittyneempään leikkiin.

Tällä tutkimuksella pyrittiin selvittämään, vaikuttaako taaperoiden ympäristössä olevien lelujen määrä heidän leikkinsä laatuun. Hypoteesi, jonka mukaan vähemmän leluja lasten ympäristössä parantaisi leikin laatua mitattuna kolmen muuttujan avulla, sai tukea.

Tutkimukseen osallistuneet taaperot lähtivät useammin leikkiin, kun heille esitettiin 16 lelun ehto, siirtyen useammin leluista toiseen. Keskimäärin he leikkivät vain hieman yli puolet ympäristössä olevilla leluilla.

Johtopäätökset

Tämän tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että vähemmän leluja sisältävä ympäristö voi johtaa parempaan leikin laatuun taaperoilla.

Linkki tutkimukseen: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0163638317301613

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia