Vietin kolmatta syntymäpäivääni ilman äitiäni, hän kuoli kaksi vuotta sitten. Aikuisuuteni aikana jokaisena syntymäpäivän aamuna herätessäni puhelimessa oli vastaamattomia puheluja äidiltä. Hän yritti aina saada minut langan päähän syntymäkellonaikaan, mutta minä aina nukuin.

Puhelimesta löytyi myös vähintään yksi tekstiviesti, jossa hän onnitteli minua. Usein hän muisteli minun synnyttämistäni: voi miten pieni tyttö – mutta täältähän tulee vielä paljon jalkoja, kuten kätilö oli sanonut.

Tänä aamuna en saanut viestiä. Enkä voinut lukea edellisten syntymäpäivien viestejä, sillä ne olivat kadonneet puhelimien ja sim-korttien vaihdon myötä. Havahduin siihen, että minulla ei ole mitään äitini kirjoittamaa tekstiä minulle. Tai ylipäätään mitään hänen kirjoittamaansa tekstiä. Äidin kirjoittamat rakkauskirjeet puolisolleen jäivät hänelle, ja se on ihan oikein. Mutta minulla ei ole mitään, ei sanan sanaa, ei yhtä postikorttia.

Kaipasin kovasti kuulla, tai siis lukea, jotain mitä äitini oli halunnut minulle sanoa, mutta se oli mahdotonta.

Joten päätin, että yksi joululahja omille lapsilleni on se, että kirjoitan heille. Kirjoitan asioista, mitä olemme tehneet ja joista olemme jutelleet, ja siitä, kuinka mielettömän ihania ja hienoja ihmisiä he ovat. Ja talletan nämä kirjeet niin, että kun tulee heidän syntymäpäivänsä tai joulu tai mikä tahansa päivä ilman minua, he voivat lukea, mitä olen halunnut heille sanoa. Tietysti toivon, että he ovat kahdeksankymmentä tai jotakin ennen kuin se päivä koittaa, eivätkä alle nelikymppisiä kuten minä. Mutta koskaan ei tiedä…

Ehkä sinäkin lisäät pukinkonttiin, pöytälaatikkoon tai pilvipalveluun kirjeen tai pari lapsillesi. Joskus sillä voi olla käsittämättömän suuri arvo.

Nimim. Ikävä äitiä

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia