Ei viitsitä valittaa että on hellettä, sen verran harvinaista herkkua tämä on. Mutta fakta on silti, että kyllähän tämä kuumuus tukalaksi käy.

Varsinkin nukkuminen on monille vaikeaa. Niin lapsille kuin aikuisillekin. Ja siitähän ei seuraa mitään hyvää jos kukaan perheessä ei nuku kunnolla…

Erityisen tukalaksi olo voi käydä perhepedissä. Nimimerkki Unenvaalija keksi niksin helpottamaan hikisen ja ruuhkaisen perhepedin kuumuutta ja kertoi sen Avaudu tästä -lomakkeen kautta:

”Keinot on helteelläkin monet, sanoi mutsi kun lapsensa yöpöydälle nukutti! Hellekelillä ei riitä, että pyrkii itse nukkumaan muuttumattomassa x-asennossa alkkarisilteen, jos perhepedissä nukkuu yksi tahmeaihoinen, 37-asteinen nappula.

160 senttiä leveä sänky alkaa olla normaalitilanteessakin jo ahdas meille kaikille (paitsi lapsen mielestä), mutta näin helteillä peti muuttuu sietämättömäksi hikipossualtaaksi…


Ylin kuva Valeria Zoncoll.

Kun lapsen sänky ei mahdu makuuhuoneeseen, täytyi ryhtyä luovaksi. Hinasin lipastomallin yöpöydät peräkkäin nurkkaan sängyn viereen ja petasin siihen päälle aikanaan pinnasängyssä olleen patjan. Siinä se lapsi nyt tutii, yöpöydällä, kädenmitan mutta sopivan hajuraon päässä.”

Jos porukkaa ei enää voi siirtää sängystä pois, tai yksinkin on turhan tukalaa, voit myös viilentää itseäsi nukkuessa kaurapussilla. Laita lämpöhoitoon tarkoitettu kaurapussi pakastimeen ja ota se viereesi kun menet nukkumaan. Toimii paremmin kuin kostutetut lakanat tai pyyhkeeseen käärityt kylmäkallet, sillä kaurapussista ei irtoa sänkyyn nestettä!

Toinen pulmatilanne lasten kanssa helteellä on juominen. Kuumalla säällä hikoilee, ja riittävästi nestettä on saatava. Mutta milläs saat lapset juomaan vaikkapa rannalla, kun mehu tai vesi kuumenee eivätkä lapset enää huoli sitä? Joka retkelle ei viitsi ottaa kylmälaukkua, joten tämä niksi korvaa sitä hyvin:

”Muistin tämän nuorena käyttämämme niksin vasta näillä helteillä. Rannalla tai liikenteessä ollessa on ärsyttävää että vesi muuttuu juomapullossa tosi lämpimäksi nopeasti. Sitä ei enää tee mieli juoda. Ratkaisu on helppo: laita juomapullo pakastimeen hyvissä ajoin ja anna sen jäätyä. Lähtiessä ota mukaan jäinen pullo. Juoma sulaa vähitellen ja pysyy siksi viileänä pitkään. Myös esimerkiksi appelsiinin siivuja voi pakastaa evääksi. Viileänä ne maistuvat lapsille.”

Onko sinulla helpottavia niksejä helteeseen? Jaa kommenteissa muiden avuksi!

P.S. Tästä äidille viilennystä helteeseen 😉

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia